Miguel Oliveira heeft zondagmiddag in Portimão zijn tweede MotoGP zege weten te behalen. De Portugees won de op zijn thuiscircuit de laatste MotoGP race van 2020 voor Jack Miller en Franco Morbidelli.

De laatste MotoGP race van 2020 is zondagmiddag op indrukwekkende wijze gewonnen door Miguel Oliveira. De Red Bull KTM Tech3 coureur nam op Autódromo Internacional do Algarve meteen na de start de leiding en stond deze vervolgens gedurende de resterende 25 ronden niet meer af.

De Portugees kwam op zijn thuiscircuit met een voorsprong van ruim 3 seconden op de als tweede geëindigde Jack Miller over de finish terwijl Franco Morbidelli in deze laatste race van het seizoen de derde plaats voor zich op te eisen.

Pol Espargaró won op ruim twaalf seconden van Oliveira de strijd in de derde groep en passeerde als vierde de finish voor Takaaki Nakagami, Andrea Dovizioso, Stefan Bradl en Aleix Espargaró.

Alex Marquez en Johann Zarco completeerden in deze laatste race van 2020 de top tien.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze sessie en alle andere actie tijdens de derde en afsluitende dag van de Grande Prémio MEO de Portugal is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.

 

Handige links Grande Prémio MEO de Portugal 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App