Mijn naam is Van Trigt, Owen van Trigt

5043
owen-van-trigt
Owen van Trigt | foto© Rafa Marrodan

Owen van Trigt is dit seizoen één van de twee jonge Nederlanders die als vaste deelnemer aan de start verschijnt in de Hawkers European Talent Cup, de jonge talentenklasse van het FIM JuniorGP World Championship. Maar wie is Owen van Trigt? Onderstaand een nadere kennismaking.

Owen van Trigt werd op 28-07-2008 geboren in Zwijndrecht en is momenteel woonachtig in het nabijgelegen Hendrik Ido Ambacht. Al op vijfjarige leeftijd maakte hij zijn eerste kennismaking met de motorsport op een minibike. Na vele races en de nodige successen op een minibike werd hij in 2018 Nederlands kampioen in de Junior A klasse.

Met de Nederlandse titel op zak werd de volgende stap gemaakt, een grote stap want in 2019 maakte Van Trigt zijn debuut in het “Cuna de Campiones” in Spanje, het kampioenschap waar hij het eerste seizoen uitkwam in de Moto5 categorie. In deze categorie, waar met een luchtgekoelde 250cc motor op de ‘grote’ circuits wordt gereden, wist de jonge Nederlander meteen in zijn eerste wedstrijd een podiumklassering te scoren. Gedurende zijn debuutseizoen in Spanje werden er nog meerde podiums gescoord en eindige hij uiteindelijk als achtste in de eindstand in het kampioenschap.

In 2020 werd de overstap gemaakt naar de Moto4 klasse van het “Cuna de Campiones”, een klasse waar gereden wordt met een Moto3 machine, maar dan met een kleiner motorblok (Honda CRF 150 met circa 30 pk). Van Trigt kwam dat seizoen uit voor het Spaanse Fuertes Racingteam, een seizoen waarin hij veel geleerd heeft in deze zeer competitieve Spaanse wegracklasse.

owen-van-trigt
Owen van Trigt – Hawkers European Talent Cup | foto© Rafa Marrodan

Voor het seizoen 2021 tekende Van Trigt een contract bij het Spaanse Team Larresport en werd er opnieuw een flinke stap gemaakt met de overstap naar de Hawkers European Talent Cup. Deze klasse is onderdeel van het huidige FIM JuniorGP World Championship en momenteel de hoogst haalbare opstapklasse voor jonge wegracetalenten vanuit de gehele wereld in de leeftijd van 14 t/m 17 jaar (was tot vorig jaar 12 t/m 17 jaar) in hun Road to MotoGP. In deze klasse, waar door het grote aantal deelnemers (vaak meer dan 40 coureurs) in een A- en een B Groep aan het weekend wordt begonnen en waar na de trainingen, kwalificaties en een Last Chance Race slechts 30 coureurs toegelaten worden tot de hoofdrace (s) wist Van Trigt zich in zijn debuutseizoen meerdere keren rechtstreeks te plaatsen voor de hoofdrace (s).

Op dit moment is Van Trigt bezig aan zijn tweede seizoen met het Spaanse Team Larresport in de Hawkers European Talent Cup. Met een zeventiende plaats (Race1) onlangs tijdens de tweede ronde van het seizoen in Valencia als beste klassering van dit seizoen lijkt de jonge Nederlander opnieuw een stap gemaakt te hebben.

Van Trigt en zijn begeleidingsteam zijn voornemens om ook in 2023 opnieuw van start te gaan in dezelfde competitie waarna de volgende stap op de planning stond, een overstap naar de Moto3 klasse van het FIM JuniorGP World Championship. De nieuwe leeftijdgrens voor deze klasse (in 2023 minimaal 15 jaar en vanaf 2024 zelfs 16 jaar) zorgt er echter voor dat Van Trigt op zijn vroegst pas in 2025 de overstap kan maken naar deze categorie en pas in 2027 eventueel kan beginnen aan een avontuur als Grand Prix coureur.

Kortom Van Trigt heeft nog de tijd, tijd die maximaal gebruik zal worden in de uiterst competitieve startvelden van het FIM JuniorGP World Championship te leren en zijn talent te tonen. Geen verkeerde keus, want waar kun je dat beter doen dan in het hol van de leeuw, in Spanje waar de competitie moordend is en waar er elk jaar weer vele nieuwe wegracetalenten boven komen drijven.Handige links FIM JuniorGP Portimão:

Volledig tijdschema en uitslagen
Fotoverslag
Live verslag races (video)Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen? Word dan nu Racesport.nl supporter.

Meer info: www.racesport.nl/supporter