Mika Perez het snelst, Robert Schotman vijfde op vrijdag in Lausitz

112
schotman
Robert Schotman | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Mika Perez heeft ook tijdens de tweede vrije training van de Prosecco DOC German Round de snelste tijd op de klok gezet. De Spaanse WorldSSP 300 coureur was vrijdagmiddag het snelst voor Alfonso Coppola en Ana Carrasco. Robert Schotman was met de vijfde rondetijd opnieuw de snelste Nederlander.

Net als tijdens de eerste vrije training konden de WorldSSP 300 coureurs ook vrijdagmiddag op de Eurospeedway Lausitz hun tweede sessie van de dag afwerken op een droog circuit.Nagenoeg alle coureurs wisten hun eigen snelste rondetijd uit de eerste vrije training aan te scherpen maar het was opnieuw Honda coureur Mika Perez die het snelst was. De Spanjaard noteerde een snelste rondetijd van 1’56.159 en was daarmee ruim een seconde sneller dan de Italiaan Alfonso Coppola die de tweede tijd op de klok zette.

Ana Carrasco, in de eerste sessie nog tweede, moest nu genoegen nemen met de derde rondetijd voor Marc Garcia en de Nederlander Robert Schotman.

De zesde tijd werd in deze sessie op de klok gezet door Alex Triglia gevolgd door Giuseppe de Gruttola, Gabriel de Noderer en de tweede Nederlander binnen de top tien Scott Deroue.

Tim Georgi was met de tiende rondetijd de enige coureur binnen de top tien die zijn eigen snelste tijd uit de ochtendsessie niet wist te verbeteren.

Deze genoemde tien coureurs nemen ook de eerste tien plaatsen in op de samengestelde lijst na twee vrije trainingen en wisten zich derhalve allen rechtstreeks te plaatsen voor de zaterdag te verrijden QP2.

Ruben Doorakkers, naast Schotman en Deroue de derde deelnemer in het veld, noteerde vrijdagmiddag de zevenentwintigste rondetijd. Op de samengestelde lijst moet de zoon van voormalig 500cc Grand Prix coureur Cees Doorakkers echter genoegen nemen met de achtentwintigste positie op de lijst.

 

Handige links Prosecco DOC German Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag