Mika Perez het snelst, zesde tijd voor Robert Schotman

267
perez
Mika Perez - Lausitz FP1 | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

De Spanjaard Mika Perez heeft vrijdagochtend in Lausitz de snelste tijd op de klok gezet tijdens de eerste vrije training van de Prosecco DOC German Round. De Spaanse WorldSSP 300 coureur was het snelst voor landgenoot Ana Carrasco en de Italiaan Alex Triglia. Robert Schotman werd met de zesde rondetijd de best geklasseerde Nederlander.

Ook voor de jonge talententen uit de nieuwe World Supersport 300 klasse zit de zomervakantie erop. Vrijdag even na het middaguur stonden de 37 coureurs dan ook te popelen om aan het tweede deel van het seizoen te beginnen met hun eerste vrije training op de Eurospeedway Lausitz.Het was Honda coureur Mika Perez die tijdens de sessie het snelst was op zijn door Ten Kate Racing Produts geprepareerde machine met een snelste rondetijd van 1’57.498 na afloop de lijst aanvoerde. Voormalig Moto3 Grand Prix coureur Ana Carasco noteerde op haar Kawasaki de tweede tijd terwijl de Italiaanse Honda coureur Alex Triglia de sessie als derde afsloot.

De vierde rondetijd werd een prooi voor Tim Georgi, de Duitser die twee weken geleden nog zoveel indruk maakte tijdens Grand Prix in Brno door op zijn Moto3 machine op een natte baan veruit het snelst te zijn.

Alfonso Coppola sloot de sessie af met de vijfde rondetijd achter zijn naam en werd daarmee de snelste vaste Yamaha coureur in het veld voor de Nederlander Robert Schotman die nagenoeg de gehele sessie in de voorste gelederen te vinden was.

De zevende rondetijd werd een prooi voor Marc Garcia gevolgd door Mykyta Kalinin, Gabriel Noderer en Giuseppe de Gruttola.

Scott Deroue, de huidige leider in het tussenklassement, sloot deze eerste sessie op het Duitse circuit af als elfde. De coureur uit Nijkerkerveen was lange tijd binnen de top tien te vinden, echter in de slotfase wisten nog een aantal coureurs onder zijn snelste tijd te duiken met als gevolg dat hij na afloop genoegen moest nemen met een klassering net buiten de top tien.

De derde Nederlander in het competitieve WorldSSP 300 veld, MVR Racing coureur Ruben Doorakkers, sloot de vrijdagochtend sessie af als dertigste.

 

Handige links Prosecco DOC German Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag