Milan Merckelbagh verlengt bij Hertrampf Racing

1026
milan-merckelbagh
Milan Merckelbagh - seizoen 2022 | foto© Damon Teerink

De samenwerking tussen Milan Merckelbagh en Hertrampf Racing is met een seizoen verlengt. De Limburger gaat in 2023 opnieuw op een Yamaha YZF-R6 van het Duitse team van start in de Supersport 600 klasse van het IDM.

De afgelopen maanden stonden voor Milan Merckelbagh in het teken van revalideren na een knieoperatie. De operatie het herstel zijn naar tevredenheid verlopen en tijdens de carnavalsvakantie zal de 22-jarige Limburger voor het eerst weer op zijn motor tijdens een wintertest in Spanje.Deze voorjaarstest staat in het teken van de voorbereiding op komend wegraceseizoen, een seizoen waarin Merckelbagh opnieuw in de kleuren van Hertrampf Racing aan de start zal verschijnen in het IDM Supersport 600 kampioenschap.

Ondanks dat het 2022 seizoen niet vlekkeloos en Merckelbagh en zijn mensen iets meer verwacht hadden dan de achtste plaats in de eindstand van het IDM Supersport kampioenschap ging men met een podiumplaats tijdens het finaleweekend in Hockenheim met een goed gevoel de winterstop in.

Gedurende het 2022 seizoen ging de samenwerking met Hertrampf Racing steeds beter lopen en daarom is besloten met elkaar verder te gaan voor het komende seizoen. Dit met steun van Yamaha Deutschland waardoor de motoren ook in 2023 in de bekende GYTR-kleuren gespoten zullen worden. De Yamaha YZF-R6 zal de komende tijd nog verder door ontwikkeld en aangepast worden naar de nieuwe technische reglementen voor het 2023 seizoen.

Merckelbagh kijkt met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen, een seizoen waar ook duidelijk zal worden hoe goed zijn knie is hersteld.

Het zeven wedstrijdweekenden tellende 2023 IDM-seizoen gaat in het weekend van 12 t/m 14 mei van start, plaats van handeling is het bekende en historische Sachsenring circuit.