Miller voert lijst aan, 19 coureurs binnen 0,749 sec. op vrijdag in Valencia

52

Jack Miller heeft vrijdag de eerste dag van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana afgesloten met de snelste rondetijd achter zijn naam. De Australiër was na afloop van de eerste twee vrije trainingen het snelst voor Takaaki Nakagami en Francesco Bagnaia.

Het voorlaatste Grand Prix weekend van het seizoen 2020 is vrijdag in Valencia van start gegaan, een weekend waarin Suzuki coureur Joan Mir zijn eerste matchpoint kan verzilveren en de 2020 MotoGP wereldtitel veilig kan stellen.

Als de eerste dag een voorteken is van hetgeen we dit weekend nog kunnen verwachten dan staat ons opnieuw een spannend MotoGP weekend te wachten, de eerste negentien coureurs eindigden namelijk binnen 0,749 seconden van elkaar.

Het was uiteindelijk Jack Miller die met een snelste ronde van 1’30.622 de dag bovenaan de lijst afsloot voor Takaaki Nakagami, Francesco Bagnaia, Pol Espargaró en Johann Zarco.

De zesde rondetijd van de dag kwam op naam van Andrea Dovizioso gevolgd door Cal Crutchlow, Franco Morbidelli, Alex Rins en Maverick Viñales.

De leider in de tussenstand van het kampioenschap Joan Mir moest tijdens deze eerste dag genoegen nemen met de twaalfde rondetijd, dit nadat de Suzuki coureur vrijdagmiddag op een ongelukkig moment onderuit schoof in bocht vier en daardoor zijn time attack moest doen op zijn tweede en reserve-machine.

Mir was echter niet de enige grote naam die tijdens deze eerste dag buiten de top eindigde, ook Danilo Petrucci (14), Fabio Quartararo (16) en Valentino Rossi (18) zullen zaterdagochtend in de derde vrije training nog een tandje bij moeten schakelen om zich rechtstreeks te plaatsen voor de later op de dag te verrijden Q2.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze en alle andere actie tijdens de eerste dag van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App