Mister Racesport behaald zege Tour de France

44

De 35-jarige Assenaar Harry Haddering, beter bekend als Mister Racesport, heeft vandaag onder grote belangstelling, op het Koopmansplein in Assen een topprestatie geleverd. Als eerst gehandicapte wist Harry een rit uit de Tour de France mee te rijden en zelfs te finishen.

Een rit die woensdagmorgen omstreeks 10.45 uur van start ging en over ruim 218 kilometer verreden werd. Een beladen rit, die gekenmerkt wordt als de "Koninginnenrit" en bij insiders bekend staat als de tourrit waar de beslissing valt in het algemeen klassement. Mister Racesport trok zich er echter weinig van aan, en als nuchtere Drent trapte hij de speciaal aangepaste hometrainer ruim zes uur lang rond om de rit uiteindelijk na 6,5 uur te volbrengen en dit geheel dopingvrij.

Een luid applaus en ruim € 10.000 opbrengst voor Stichting Kika Kinder Kankerfonds was het resultaat van deze slopende tocht waarin Harry werd bijgestaan door vele fans waaronder pianist Jan Vayne, die veel respect toonde voor deze prestatie.

"Zelf ben ik absoluut niet sportief aangelegd. Ik heb even met Harry meegereden op een hometrainer, maar ik was na die tien minuten al echt kapot",

aldus de pianovirtuoos.

Eurosport commentator Diederick de Vries presenteerde de Kika Koninginnenrit en gaf voor Sportstudio Jan Postema uit Assen nog even een demo "spinning" op een hometrainer. Hij werd hierin op de achtergrond bijgestaan door de "mannen" van Riders for Health en het raceteam van Bertus Folkertsma. Harry zelf was na afloop moe maar voldaan.

"Het laatste uur was zwaar, daar er ook minder publiek was dit minder motiverend werkt. Ik ben blij met het resultaat en de goede opbrengst voor Stichting Kika",

aldus de motorsport minnende wielrenner.

Als Racesport.nl redactie zijn we natuurlijk heel erg trots op de prestatie van onze Harry. Ook u kunt hem feliciteren met deze unieke prestatie door onderaan dit artikel te reageren en u reactie achter te laten na deze bijzondere prestatie.

Met dank aan Harry de Jong.