Molenaar NSF100 Cup: Dean Gouw zegeviert in Assen

447
dean-gouw
Dean Gouw (21) | foto© Mariska Grob

De derde wedstrijd van de Molenaar NSF100 Cup is gewonnen door Dean Gouw. Op de TT Junior Track in Assen eindigden Kyano Schoo en Dean Gouw in het dagklassement met gelijke punten maar doordat Gouw de laatste race van de dag wist te winnen mocht hij de grootste beker in ontvangst nemen.

Nadat de eerste wedstrijd van het seizoen op de TT Junior Track was verreden en er een uitstapje was gemaakt naar Veldhoven voor de tweede wedstrijd keerden de coureurs op zaterdag 21 mei weer terug naar Assen. Dit keer werd er op de Rob Hartog lay-out van de TT Junior Track gereden, die iets sneller is dan de vorige. De tijden die op de klokken werden gezet waren dan ook sneller. Bij de eerste kwalificatie waren er nog wat natte plekken op de baan maar het zou de hele dag droog blijven en bij de tweede training werden de tijden flink aangescherpt. Dean Gouw was daarin een fractie sneller dan Julian van Kalkeren en Kyano Schoo. Zij zouden van de eerste startrij mogen vertrekken met Shayden Rodgers, winnaar van de eerste wedstrijd in Assen Luuk de Vries, en een sterk rijdende JayJay den Hoed achter zich op de tweede rij. Op de derde startrij wist rookie Casper Pennings nog net Timo Kubbinga en Matthew David achter zich te houden.

Race 1
Al vroeg in de eerste race werd het duidelijk dat de strijd om de winst zou gaan tussen de coureurs van de eerste startrij. Schoo leidde de eerste ronden voor Van Kalkeren en Gouw maar na een paar ronden nam Van Kalkeren de kop over. Achter het drietal kon Rodgers de aansluiting net niet behouden en hij zou een eenzame race rijden. Achter hem was er volop strijd tussen De Vries, een sterk rijdende Den Hoed en de verrassende rookie Pennings. De Vries behield de leiding van de groep maar het lukte hem niet om het gaatje naar vierde man Rodgers te dichten. Vooraan was de spanning te snijden in de eindfase van de wedstrijd. Schoo en Gouw voerden de druk op van Kalkeren op en na een geslaagde aanval was het uiteindelijk Schoo die als eerste werd afgevlagd. Gouw werd tweede en Van Kalkeren reed weliswaar de snelste raceronde maar moest genoegen nemen met een derde plaats. Rodgers werd vierde. De strijd in de groep daarachter was ook lang spannend maar De Vries wist zijn vijfde plaats succesvol te verdedigen. Den Hoed werd zesde en Pennings zevende. David werd achtste voor Yauri Crienen en rookie Douwe Douma sloot de top tien af.

Race 2
In de tweede race was Gouw goed weg bij de start en moesten Schoo, Van Kalkeren en Rodgers alle zeilen bijzetten om aan het wiel van Gouw te komen. Op het moment dat ze de aansluiting leken te vinden werd de race met de rode vlag stilgelegd. Brian Stam was ten val gekomen en voor een medische inspectie werd besloten de race af te breken. De rijder bleek gelukkig in orde en de coureurs maakten zich op voor een tweede deel van de race die uit acht ronden zou bestaan. Daarin was Van Kalkeren als snelste weg maar na een paar ronden nam Gouw wederom de leiding over. Ook Schoo wist van Kalkeren te passeren en de aansluiting bij Gouw te vinden. Samen sloeg het tweetal een klein gaatje op hun achtervolgers. Gouw hield het hoofd koel en zou als winnaar onder de zwart-wit geblokte vlag doorkomen voor Schoo. Van Kalkeren zag Rodgers nog aan zich voorbij komen en werd vierde, maar na samenvoeging met het eerste deel van de race werd hij toch nog als derde geklasseerd. In de samengevoegde uitslag van race 2 werd Rodgers vierde en net zoals in de eerste race werd De Vries vijfde voor Den Hoed en Pennings. David kwam ten val en zou nadat hij zijn weg kon vervolgen het laatste puntje opeisen. Ook Tobias Dogger en Quinn de Joode kwamen na een spannend gevecht samen ten val. Dogger kon zijn weg vervolgen maar eindigde net buiten de punten.

Dagklassement
Gouw en Schoo verzamelden hetzelfde puntenaantal door ieder een race te winnen en in de andere race tweede te worden. Wie de laatste race wint is winnaar van het dagklassement, en daardoor mocht Gouw naar de hoogste trede van het podium. Schoo mocht de beker voor de tweede plaats in ontvangst nemen, Van Kalkeren werd derde en Casper Pennings mocht als snelste rookie mee naar het podium. Van Kalkeren deed de beste zaken voor de tussenstand van het kampioenschap, waarin hij de leiding overneemt van De Vries.

Dean Gouw:. “De dag begon met een matige eerste kwalificatie maar de tweede was goed voor polepositie! Ik ben tevreden over mijn races, vooral de tweede race ging erg goed en had ik kopstart. Julian kwam me later wel voorbij maar na de herstart lukte het me om de koppositie vast te houden. Ten opzichte van de eerste wedstrijd in Assen rem ik later en ga ik eerder op het gas, en ik denk dat er nog wel meer in zit!”

Casper Pennings: “Het ging heel goed vandaag! Vooral in de eerste race had ik een mooie strijd met JayJay en Luuk, JayJay wist me in de laatste ronde nog net in te halen. Vooral de start van de tweede race ging super goed, maar na de herstart moest ik vooral mijn best doen om het groepje achter me voor te blijven. Dat lukte en ik ben toch nog als zevende gefinisht.”

De volgende wedstrijd wordt verreden in het weekend van 2 en 3 juli op de kartbaan van Spa-Francorchamps, die zich binnenin het legendarische F1-circuit bevindt.
Handige links NK Junior Moto Racing Assen (03):

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag • JuniorA
 • JuniorA
 • JuniorA
 • JuniorB
 • JuniorB
 • MolenaarNSF
 • MolenaarNSF
 • MolenaarNSF
 • Open125
 • Open125
 • Open125
 • Open125
 • OpenMinibikes
 • OpenMinibikes
 • OpenMinibikes
 • puchshopcup
 • puchshopcup
 • puchshopcup
 • YamahaR125
 • YamahaR125
 • YamahaR125
Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter