Moto2: Alex Marquez verlengt contract met Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS

305
Alex Marquez
Alex Marquez

Alex Marquez en Michael Bartholemy (foto credit: Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS)

#GermanGP – Alex Marquez zal ook in 2017 in de kleuren van Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS actief zijn in de Moto2 klasse. Dit nieuws hebben de Spaanse coureur en het Belgische team donderdag op de Sachsenring wereldkundig gemaakt.Alex Marquez, het jongere broertje van Repsol Honda coureur Marc Marquez, heeft zijn contract met zijn huidige Moto2 team met nog eens een jaar verlengt. De 2014 Moto3 wereldkampioen zal daarmee in 2017 voor het derde jaar op rij deel uit maken van het Belgische Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS.

Álex Márquez: “Ik ben blij dat ik voor het derde jaar op rij deel uit mag maken van Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS in het Moto2 World Championship. Ik wil Marc van der Straten en het team bedanken voor deze kans en het feit dat men vertrouwen in mij heeft. Het is een moeilijk seizoen voor mij tot toe, maar ik zal in de tweede helft van het seizoen er alles aan doen om het vertrouwen dat men mij heeft gegeven terug te betalen. Mijn eerste Moto2 podium is moeilijker te bereiken dan ik vooraf had verwacht, maar in de resterende tien races van het 2016 seizoen is dat mijn absolute nummer één doel.”

Alex Marquez
Twee vierde plaatsen tijdens zijn debuutseizoen, in Brno en Silverstone, zijn tot nu toe de hoogtepunten van Marquez in de Moto2 klasse. Ondanks een moeilijke start van het 2016 seizoen van de 20 jarige Spanjaard is het team er nog steeds van overtuigd dat er potentiële Moto2 winnaar schuilt in de jongere broer van tweevoudig MotoGP wereldkampioen Marc Marquez.