Moto2 constructeurs NTS en MV Agusta krijgen concessies

6569
nts-rw-racing-gp
NTS RW Racing GP machines - Qatar 2021 | foto© RW Racing GP

De Grand Prix Commission heeft middels een officieel schrijven bekend gemaakt dat twee Moto2 constructeurs per direct een aantal concessies krijgen. Het betreft MV Agusta en NTS, de Japanse chassis leverancier van het enig Nederlandse Grand Prix Team NTS RW Racing GP.

Tijdens de onlangs verreden Grand Prix in het Spaanse Jerez de la Frontera hebben de Moto2 constructeurs MV Agusta en NTS in een gesprek met de Grand Prix Commission gevraagd om enkele concessies te mogen doen aan hun materiaal.Beide chassis fabrikanten begonnen in 2020 in Qatar aan het eerste Grand Prix weekend van het seizoen met deels een 2019 chassis, chassis onderdelen of ander componenten aan hun machines. Zowel NTS als ook MV Agusta waren destijds voornemens om tijdens de eerste Europese Grand Prix van het seizoen in Jerez met hun nieuwste materiaal aan de start te verschijnen.

Maar zoals bekend zorgde de corona pandemie voor een compleet andere en nieuwe situatie. De Grand Prix Commission besloot namelijk uit het oogpunt van kostenbesparing alle ontwikkelingen voor de rest van het 2020 seizoen en zelfs geheel 2021 te bevriezen. Met andere woorden, het door ontwikkelen van het materiaal is sindsdien niet meer toegestaan.

MV Agusta en ook NTS waren hierdoor in het nadeel, dit aangezien men hun nieuwe materiaal destijds in Qatar al wel had laten homologeren maar nog niet in gebruik had. Deze nieuwe materialen zijn tot op heden dus nog steeds ongebruikt en op de plank blijven liggen.

De Grand Prix Commission erkent nu dat de ingevoerde ontwikkelingsstop ‘een duidelijke impact’ gehad heeft op de beide chassis fabrikanten en heeft nu besloten om hun een aantal concessies te doen. Zo krijgt NTS toestemming om een ander voorspatbord en een andere kuip te gebruiken terwijl MV Agusta een ander voorspatbord, andere kuip, ander zitje en achterbrug mag gebruiken.

Naast deze concessies heeft de Grand Prix Commission besloten dat alle Moto2 constructeurs twee extra privé testdagen krijgen. Deze testdagen mogen echter niet georganiseerd worden met de vaste coureurs die actief zijn in de races.

Of de concessies ook direct van invloed zijn op de prestaties is niet duidelijk aangezien deze nieuwe onderdelen eerst nog getest moeten worden. NTS maakt hier echter wel direct gebruik van aangezien NTS RW Racing GP teammanager ons zojuist liet weten dat men direct na afloop van de dit weekend te verrijden Grand Prix weekend in Le Mans door zal reizen naar Barcelona voor een tweedaagse test op Circuit de Catalunya – Barcelona.

Volledige besluitenlijst Grand Prix Commission: Decisions_of_the_Grand_Prix_Commission_10_May_2021_1_

Handige links SHARK Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter