Moto2 debutant Raul Fernandez het snelst op vrijdag in Doha, Bo Bendsneyder P20

2597
raul-fernandez
Raul Fernandez | foto© Red Bull Content Pool

Raul Fernandez heeft vrijdag de snelste rondetijd op de klok gezet tijdens de eerste dag van de Tissot Grand Prix of Doha. De dit seizoen in de Moto2 klasse debuterende Spanjaard was het snelst voor de Italiaan Fabio di Giannantonio en de Australier Remy Gardner. Bo Bendsneyder noteerde vrijdag de twintigste rondetijd van de dag.

Ook voor de Moto2 coureurs stonden er vrijdag op het Losail International Circuit twee vrije trainingen op het programma. De eerste vrije training werd onder zeer warme omstandigheden verreden en daarin was het Fabio di Giannantonio die na afloop met een snelst gereden ronde van 1’59.931 de lijst aanvoerde voor Marco Bezzecchi en Joe Roberts.

Dat deze rondetijden geen stand zouden houden in de later in de avond te verrijden tweede vrije training was voor eenieder wel duidelijk.

In de tweede vrije training, waar de omstandigheden aanzienlijk beter waren, was het Moto2 debutant Raul Fernandez die vriend en vijand verraste door een tijd op de klok te zetten van 1’58.541. Deze snelle ronde bleek voldoende om bij het vallen van de finishvlag de lijst aan te voeren. De jonge Spanjaard was het snelst voor de ervaren Di Giannantonio, Remy Gardner, Marco Bezzecchi en Joe Roberts.

De zesde rondetijd kwam vrijdagavond op naam van de Japanner Ai Ogura voor Sam Lowes, Celestino Vietti, Marcel Schrotter en Nicolo Bulega.

Nederlander Bo Bendsneyder kende een moeilijke en moeizame eerste dag van de Grand Prix of Doha. Na een sterk eerste Grand Prix weekend in Qatar – met name twee sterke trainingsdagen – kwam de Pertamina Mandalika SAG Team deze dag niet echt in het spel voor. Na een redelijke veertiende rondetijd (2’00.897) in de eerste vrije training op 0,966 seconde van de snelste man van de sessie moest Bendsneyder in de tweede sessie genoegen nemen met slechts de twintigste rondetijd. Uiteindelijk moest de in Spaanse dienst rijdende Nederlander 1’366 seconde prijsgeven op de snelste tijd van Fernandez.

Alle 28 aanwezige Moto2 coureurs noteerden hun snelste ronde van de dag in de tweede vrije training, bovengenoemd resultaat is dan ook tevens de volgorde op de samengestelde tijdlijst na de eerste twee vrije trainingen.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag en meer details van deze eerste twee vrije trainingen verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog – vrijdag. Link: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.

Handige links Tissot Grand Prix of Doha:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter