Moto2: Lüthi het snelst tijdens derde vrije training op de Sachsenring

105
Tom Lüthi
Tom Lüthi

Tom Lüthi (foto credit: Nico Schneider)

#GermanGP – Tom Lüthi heeft de snelste tijd laten noteren tijdens de derde vrije training van de GoPro Motorrad Grand Prix Deutschland. De Zwitser was zaterdagochtend op de Sachsenring het snelst voor Takaaki Nakagami en Simone Corsi.Ook voor de Moto2 klasse waren de omstandigheden zaterdagochtend aanzienlijk beter dan tijdens de eerste dag. Dit resulteerde er dan ook in dat de rondetijden in een rap tempo naar beneden gingen.

Het was uiteindelijk Tom Lüthi die na afloop met een snelste rondetijd van 1’24.845 de lijst aanvoerde voor de snelste man van de eerste twee vrije trainingen Takaaki Nakagami.

De derde rondetijd zaterdagochtend kwam op naam van Simone Corsi gevolgd door Lorenzo Baldissarri, de dit weekend voor zijn thuispubliek acterende Jonas Folger en regerend wereldkampioen Johann Zarco.

Alex Rins sloot de zaterdagochtend sessie af als zevende voor Franco Morbidelli, Sandro Cortese en  Hafizh Syahrin.

De Belg Xavier Simeon noteerde in deze sessie de vijftiende rondetijd.

Samengestelde lijst na drie vrije trainingen
Alle achtentwintig coureurs wisten hun snelste tijd op de klok te zetten tijdens de derde en aansluitende vrije training, de samengestelde lijst is dan ook exact gelijk aan de uitslag van deze sessie.