Jonas Folger voor Hafizh Syarhin (foto credit: Nico Schneider)

#GermanGP – Takaaki Nakagami heeft vrijdagmiddag op de Sachsenring de snelste tijd op de klok gezet tijdens de tweede vrije training. De Japanner was het snelst, in een sessie waarin er slechts in de laatste tien minuten gereden werd, voor Franco Morbidelli en Jonas Folger.

Nadat de lichten vrijdagmiddag op de Sachsenring om 15:05 uur op groen gingen voor de tweede vrije training bleef het lange tijd stil op de baan. Net voor aanvang van de sessie was het namelijk opnieuw beginnen te regenen waardoor de omstandigheden dusdanig waren dat iedereen binnen bleef. Nadat de bui overgetrokken was en de baan weer droog was waren er nog ongeveer tien minuten te gaan.

Na een aantal verkenningsronden van een aantal coureurs was het Johann Zarco die het voortouw nam en als eerste doorreed na een verkenningsronde en een rondetijd op de klok zette. Al snel volgde de rest waardoor er voor het inmiddels verregende publiek op de tribunes toch nog enige actie te zien was.

Franco Morbidelli leek in de laatste tien minuten op de snelste tijd af te stevenen maar in de allerlaatste minuut was het toch opnieuw Takaaki Nakagami die de snelste tijd op de klok wist te te zetten en net als na afloop van de eerste vrije training de lijst aanvoerde.

Morbidelli werd tweede gevolgd door de dit weekend voor zijn thuispubliek acterende Jonas Folger.

De man die in deze sessie het bal opende, Johann Zarco, werd uiteindelijk vierde gevolgd door Sam Lowes, Tom Lüthi en Simone Corsi.

De Maleisiër Hafizh Syarhin sloot de sessie af met de achtste tijd terwijl Sandro Cortese en Alex Rins de laatste twee plaatsen binnen de top tien achter hun naam kregen.

Samengestelde lijst na twee vrije trainingen
De eerste zes coureurs wisten hun tijd in de tweede vrije training op de klok te zetten terwijl Rins op deze lijst de zevende plaats inneemt met zijn snelste tijd uit de eerste vrije training voor Corsi, Lorenzo Baldassarri en Syharin.