Moto2 Test Jerez: Alex Marquez het snelst op dag 2, Bendsneyder veertiende

126
bo-bendsneyder
bo Bendsneyder - Jerez Test | foto© NTS RW Racing GP

Alex Marquez heeft donderdag tijdens de tweede dag de gecombineerde Moto2 & Moto3 Test in Jerez de snelste rondetijd op de klok gezet in de Moto2 categorie. De Estralla Galicia 0,0 Marc VDS coureur was het snelst voor Brad Binder en Jorge Navarro. NTS RW Racing GP coureur Bo Bendsneyder noteerde de veertiende rondetijd van de dag.

Ook voor de Moto2 coureurs stonden er donderdag wederom drie 70 minuten sessie op het programma op het circuit van Jerez.Nadat de Moto3 coureurs de dag openden gingen om 11:20 uur de lichten voor de eerste keer op groen voor de Moto2 coureurs. De omstandigheden in vergelijking met de openingsdag waren op het eerste gezicht minder vanwege een stevige wind. Ondanks dit perste Alex Marquez er meteen al wel een snelle rondetijd uit van 1’41.208 waarmee hij de snelste tijd van de eerste dag al aardig wist te benaderen. Het bleek uiteindelijk genoeg om deze eerste sessie van de dag als snelste af te sluiten voor Lorenzo Baldassarri, Marcel Schrötter, Moto2 debutant Enea Bastianini en Brad Binder.

Ook NTS RW Racing GP coureur Bo Bendsneyder gaf zijn sterke optreden van de eerste dag meteen een vervolg door een snelste ronde van 1’42.268 op de klok te zetten, een tijd die goed bleek te zijn voor P13 op de lijst na de eerste sessie van de dag.

Na de middag bleek de wind echter nog steviger waardoor niemand in de buurt wist te komen van de snelste rondetijd van Marquez eerder op de dag. Het was uiteindelijk Remy Gardner die in deze sessie het snelst was. De Australiër noteerde een snelste rondetijd van 1’41.838 en was daarmee het rapst voor Marquez, Sam Lowes, snelste man van de eerste dag Luca Marini en Brad Binder.

Bendsneyder baarde in deze sessie opzien door een rondetijd op de klok te zetten van 1’42.335. Op zich geen opzienbarende rondetijd, niet sneller als zijn eerder gereden rondetijden maar gezien het feit dat nagenoeg iedereen een flink stuk langzamer was in deze sessie en de Nederlander slechts 0,067 seconde verwijderd bleef van zijn eerder op de dag gereden snelste rondetijd. Deze rondetijd was opnieuw goed voor de dertiende plaats op de tijdlijst.

In de derde en afsluitende sessie van de dag leken de omstandigheden op voorhand weer beter, en dat bleek ook al snel uit de gereden rondetijden. De snelste rondetijden waren al snel weer in de lage 41- ers. Met een snelste rondetijd van 1’41.284 was het Brad Binder die in deze laatste sessie na afloop de lijst aanvoerde. De Zuid-Afrikaan was het snelst voor Jorge Navarro, Marini, Lowes en de opnieuw sterk acterende Gardner.

Wat tijdens de eerste dag mislukte – een onschuldige schuiver in de laatste bocht van zijn snelste ronde gooide roet in het eten – lukte Bendsneyder in deze sessie wel. De NTS RW Racing GP coureur dook onder de 1’42 grens. Met deze rondetijd stond hij lange tijd op de zevende plaats op de lijst om uiteindelijk bij het vallen van de finishvlag de tiende plaats in te nemen.

Bo Bendsneyder: “Het was een heel goede dag. We hebben veel kunnen proberen, ook qua banden. Het hele programma dat we voor vandaag gepland hadden, hebben we naar tevredenheid kunnen afwerken. In alle drie de sessies zat ik constant in de top 12, wat het doel was. In de laatste run heb ik met de zachte band mijn tijd nog wat kunnen aanscherpen.”

Samengestelde lijst dag 2
Met zijn snelste rondetijd gereden in de eerste sessie van de dag was Alex Marquez de snelste Moto2 coureur van de tweede dag. Binder eindigde als tweede gevolgd door Navarro, Baldassari en snelste man van de eerste dag Marini.

Lowes noteerde donderdag de zesde rondetijd voor Gardner, Xavi Vierge, Bastianini en Iker Lecuona die de top tien completeerde.

Bendsneyder sloot de tweede dag af met de veertiende rondetijd achter zijn naam.

Samengestelde lijst na twee dagen
Deze lijst wordt aangevoerd door Marini voor Marquez, Iker Lecuona, Binder en Lowes. De zesde plaats wordt ingenomen door Navarro gevolgd door Baldassarri, Gardner, Schrötter en Vierge terwijl Bendsneyder op deze lijst als vijftiende geklasseerd staat.

Ook voor de Moto2 coureurs staan er vrijdag nog drie sessie op het programma tijdens de derde en afsluitende testdag. De verwachting is echter dat veel teams het na twee sessies, waaronder het Nederlands NTS RW Racing GP, het na twee sessie voor gezien zullen houden en gaan beginnen met het inkratten van het materiaal dat vervolgens vanaf Jerez per luchtvracht getransporteerd zal worden naar Qatar.

 

Handige links Moto2 & Moto3 Test Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App