Moto2 Test Jerez: Binder overall het snelst, Bendsneyder 15e

80
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© Rev'it

Brad Binder heeft vrijdag tijdens de derde en afsluitende testdag in Jerez de snelste Moto2 tijd op de klok weten te zetten. De Zuid-Afrikaan was het snelst voor Sam Lowes en Iker Lecuona. Deze vrijdag gereden rondetijden bleken meteen ook goed voor de snelste drie rondetijden over drie dagen. Nederlander Bo Bendsneyder kende een uitstekende laatste dag, de NTS RW Racing GP coureur noteerde de vijftiende rondetijd, een positie die hij ook inneemt op de samengestelde lijst na drie dagen.

Vrijdagochtend was het om 10:00 uur de beurt aan de Moto2 coureurs om de derde en afsluitende gecombineerde Moto2 & Moto3 Test in Jerez te openen. Ondanks dat de omstandigheden beter waren dan tijdens de tweede dag kwam de actie nog niet direct op gaan. Gedurende de eerste van de drie 70 minuten durende sessies van de dag kwamen toch alle aanwezige coureurs naar buiten en was het uiteindelijk Brad Binder die het snelst was.De Zuid-Afrikaan noteerde een snelste ronde van 1’40.982, een rondetijd waarmee hij niet alleen het snelst was van de sessie maar een tijd die tevens de snelste Moto2 rondetijd betekende van de test tot op dat moment. Achter de KTM coureur noteerde Sam Lowes de tweede rondetijd gevolgd door Alex Marquez, Remy Gardner en Binder’s nieuwe teamgenoot Jorge Martin.

NTS RW Racing GP coureur Bo Bendsneyder reed in deze sessie slechts een elftal ronden, en met een snelste rondetijd van 1’42.371 sloot de Nederlander deze eerste sessie van de dag af als zeventiende. Teamgenoot Steven Odendaal, die donderdag een behoorlijk crash meemaakte, werd in deze eerste sessie van de dag negenentwintigste.

In de tweede sessie werd er wel op het scherpst van de snede gereden, dit mede gezien omdat de condities van de baan op dat moment heel goed waren. Dit was uiteindelijk ook te zien aan de rondetijden. Het was namelijk Lowes die na Binder de tweede coureur was die een rondetijd op de klok wist te zetten onder de 1’41 grens. De tijd van de Brit, een 1’40.989, was echter een fractie langzamer dan Binder’s snelste tijd.

Lowes bleef echter wel tot het vallen van de finishvlag bovenaan de lijst staan. Het was Iker Lecuona die een fractie langzamer was en de tweede tijd van de sessie liet klokken voor Lorenzo Baldassarri, Luca Marini en Augusto Fernandez.

Ook Bendsneyder ging in deze sessie op een nieuwe door Dunlop meegenomen achterband van start en dat resulteerde erin dat de Nederlander met een snelste ronde van 1’41.608 zijn snelste ronde van deze test liet noteren, een tijd die in deze sessie goed was voor een keurige achtste plaats op de lijst. Teamgenoot Odendaal leek op deze nieuwe band ook op weg naar een flinke verbetering van zijn eigen snelste rondetijd maar de Zuid-Afrikaan kon niet alle sectoren goed aan elkaar knopen waardoor hij uiteindelijk bleef steken op een tijd van 1’42.168, een tijd die in deze sessie goed was voor de achttiende plaats op de tijdlijst.

Na deze sessie hielden een aantal teams het voor gezien, niet alleen vanwege het feit om op tijd het materiaal in te kunnen kratten voor het transport naar Qatar, maar mede ook gezien het feit dat men het maximaal beschikbare banden had verbruikt of men aan het maximaal aantal gereden kilometers zat (de Moto2 coureurs mochten deze drie dagen maximaal 850 km op de klok zetten van het nieuwe Triumph blok, een blok dat na afloop van deze test omgeruild wordt voor een nieuwe versie welke tijdens de volgende test en de eerste Grand Prix in Qatar gebruikt zal worden).

Mede om één van deze redenen hield het Nederlandse NTS RW Racing GP het na deze tweede sessie van de dag voor gezien en kwamen zowel Bendsneyder als ook Odendaal niet meer in actie tijdens de derde en afsluitende sessie. Zij waren echter niet de enigen, slechts negentien Moto2 coureurs kwamen er nog in actie tijdens de negende 70 minuten durende sessie van deze driedaagse test.

Ondanks dat niet iedereen meer in actie kwam werden er nog wel snelle rondetijden op de klok gezet, al bleef de tot dan toe snelst gereden rondetijd van de dag en de test buiten bereik.

Het was uiteindelijk Binder die met een snelste ronde van 1’41.058 het rapst was en na afloop wederom de lijst aanvoerde. Marini noteerde de tweede rondetijd gevolgd door Lecuona, Baldassarri en Nicolo Bulega.

Samengestelde lijst dag 3
Met zijn snelste rondetijd gereden in de eerste sessie van de dag was Binder ook het snelst op de samengestelde lijst van de afsluitende dag. Lowes eindigde op deze lijst als tweede gevolgd door Lecuona, Baldassarri en Marini.

Bendsneyder neemt op deze lijst de vijftiende plaats in, een tijd die slechts 0,626 seconde verwijderd is van de snelste rondetijd van de dag.

Samengestelde lijst na drie dagen
Ook op deze lijst is Binder met zijn snelste tijd van de vrijdagochtend het snelst voor Lowes, Lecuona, Marini en Baldassarri.

Alex Marquez noteerde gedurende de drie dagen de zesde rondetijd gevolgd door Bulega, Navarro, Gardner en Martin.

Bendsneyder neemt ook op deze lijst de vijftiende plaats in waarmee hij gezien de minimale verschillen heeft aangetoond flinke progressie te hebben geboekt. Zowel de Rotterdammer zelf als ook zijn nieuwe Nederlandse werkgever kunnen dan terugkijken op een goede en degelijk driedaagse test en spreken van een meer dan geslaagde eerste gezamenlijke (officieel) optreden in het competitieve Moto2 veld.

 

Handige links Moto2 & Moto3 Test Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App