Moto2:  Zarco het snelst tijdens eerste vrije training in Mugello

214
Zarco, Moto2, Grand Prix Of The Americas, 2016

Johann Zarco heeft vrijdagochtend op een opdrogend Mugello circuit de snelste tijd laten noteren tijdens de eerste vrije training. De regerend Moto2 kampioen was het snelst voor Simone Corsi en Sam Lowes.

Terwijl de Moto3 en MotoGP coureurs eerder op de dag hun eerste vrije training afwerkten op een nog grotendeels nat en opdrogend Mugello circuit kregen de Moto2 coureurs in de beginfase van hun eerste sessie van de Gran Premio d’Italia TIM ook nog te maken met een deels nat Italiaans circuit.In tegenstelling tot de MotoGP klasse moeten de Moto2 coureurs het doen met regen – of droogweer banden en heeft men niet de beschikking over intermediate rubber.

Hierdoor was het in de beginfase van de eerste vrije training erg rustig op de baan, gedurende de sessie vorderde kon er echter gebruik gemaakt worden van slicks, iets dat dan ook door het gehele veld werd aangegrepen om naar buiten te gaan.

Aangezien de omstandigheden gedurende de sessie steeds beter werden kwamen de snelste rondetijden dan ook in de slotfase. Nadat het er lange tijd alles schijn van had dat Sam Lowes de sessie als snelste af zou gaan sluiten waren het in de laatste minuut Simone Corsi en Johann Zarco die nog onder de tijd van de Brit wisten te duiken.

Met een rondetijd van 1’53.592 was het uiteindelijk Zarco die het snelst was voor Corsi en Lowes.

Johan Folger liet de vierde rondetijd noteren voor Franco Morbidelli, Lorenzo Baldassarri, Tom Lüthi en Xavier Simeon.

Takaaki Nakagami en Julian Simon waren vrijdagochtend de laatste twee coureurs die een rondetijd op de klok wisten te zetten binnen de top tien.