Moto2: Zarco ook vrijdagmiddag het snelst in Mugello

95

Johann Zarco heeft ook tijdens de tweede vrijde training in Mugello de snelste tijd laten. Net als in de eerste vrije training was de Fransman ook vrijdagmiddag het snelst. Sandro Cortese en Takaaki Nakagami noteerden achter Zarco de tweede en derde tijd.

Ook de Moto2 coureurs kregen vrijdagmiddag in Mugello een droge circuit voorgeschoteld voor hun tweede vrije training van de Gran Premio d’Italia TIM.Na een crash van de in de eerste vrije training goed presterende Simone Corsi was het na een spannende slotfase opnieuw Johann Zarco die het snelste bleek.

De Fransman dook in zijn allerlaatste ronde nog net onder de tot dan toe snelste tijd van Sandro Cortese. De Duitser sloot hiermee de tweede sessie af met de tweede tijd, een prestatie van formaat voor Cortese die tijdens de voorgaande Grand Prix in Le Mans vroegtijdig moest beëindigen vanwege een vervelende knieblessure.

De Japanner Takaaki Nakagami liet vrijdagmiddag de derde tijd noteren voor Franco Morbidelli, Hafizh Syahrin, Lorenzo Baldassarri en de Belg Xavier Simeon.

Valentino Rossi’s halfbroer Luca Marini kende ook een uitstekende tweede vrije training door in zijn allerlaatste ronde de achtste rondetijd op de klok te zetten.

Sam Lowes sloot de sessie af met de negende rondetijd terwijl Alex Marquez de top tien afsloot.

Net achter de top tien noteerden de normaal gesproken tot de favorieten behorende Alex Rins en Tom Lüthi de elfde en twaalfde rondetijd terwijl de gecrashte Corsi na afloop genoegen moest nemen met de twaalfde plaats op de lijst.