Luca GrŸnwald werd naast Karl Muggeridge de tweede dubbelwinnaar van het weekend. De Duitse Seel rijder greep de winst, in de na 13 van de 20 ronden afgebroken race voor de Zwitser Giulian Pedone en de Duitser Peter …ttl.

Pepijn Bijsterbosch werd ook in de tweede race de beste Nederlander. Hij wist als veertiende over de meet te komen en voegde zo weer twee punten toe aan zijn totaal. Alexander Kristiansson, rijdend voor het Nederlandse RV Racing Team pakte een vijftiende plaats. Kristiansson reed in het begin van de race mee in de kopgroep maar zakte naarmate de wedstrijd vorderde steeds verder terug. Frank van den Dragt viel met een zestiende plaats net buiten de punten.

Ernst Dubbink (P21), Wayne Tessels (P23), Mick Jansen (P24), Scott Derou (P27) en Tasia Rodink (P32) waren de overige Nederlanders die de finishvlag zagen. Opvallend is daarbij de naam van Scott Derou die dit seizoen overstapte van de minibikes en NSF-cup naar de 125 cc klasse en uitkomt op de Jan Bakker Honda. Aan die Honda moet maar liefst een twintigtal kilo’s extra gewicht worden gehangen om te voldoen aan de internationale gewichtslimiet van 136 kg voor rijder inclusief outfit en de motor. Op goede vrijdag behaalde Derou zijn volledige licentie en hij maakt sindsdien elke race de nodige progressie. Leuk om te zien dat hij met een gezonde brutaliteit de strijd aangaat met zijn meer ervaren collega’s.<br /> <br /> Roy Pouw kende een pechvol weekend. Zowel zaterdag als zondag moest hij zijn Aprilia met problemen in de pits parkeren.