Moto3: Bendsneyder en Loi schuiven plaats op in Mugello

103

Bo Bendsneyder en Livio Loi zullen zondag in Mugello beiden een plaats opschuiven op de startgrid. Tijdens de kwalificatie werden namelijk drie coureurs een penalty vanwege het te langzaam rijden in drie opeenvolgende sectoren.

Was Bo Bendsneyder dit seizoen eerder al eens de klos vanwege het tijdens de kwalificatie te langzaam rijden in drie opeenvolgende sectoren (Sporting Rules of the 2016 FIM GP World Championship Regulations Artikel 3.2.1)dit keer valt het kwartje de goede kant op nu de wedstrijdleiding vier andere coureurs voor hetzelfde feit bestraft heeft.

Belangrijkste slachtoffer werd Fabio di Giannantonio, hij werd vier plaatsen teruggezet op de grid omdat hij ook in Le Mans al voor hetzelfde vergrijp bestraft werd. De Italiaan die zich als twaalfde had weten te kwalificeren moet hierdoor zondag vanaf de zestiende plaats op de grid aan de race beginnen.

Door deze straf schuift Bendsneyder op van de dertiende naar de twaalfde plaats op de grid. De Rotterdammer wint hiermee niet alleen één positie, hij schuift hierdoor ook nog eens op van de vijfde naar de vierde startrij.

De overige drie coureurs, te weten Maria Herrera (P29 naar P 33), Gabriel Rodrigo (P21 naar P24) en Juanfran Guevara (P26 naar P29) kregen allen drie startplaatsen aan hun broek.

Ook de als drieëntwintigste gekwalificeerde Livio Loi profiteert hiervan aangezien Rodrigo van de eenentwintigste naar de vierentwintigste plaats werd teruggezet, de RW Racing GP coureur mag hierdoor dus zondag vanaf plaats tweeëntwintig op de grid aan de race beginnen.