Moto3 debutant Pedro Acosta wint ook in Jerez

0
pedro-acosta
Pedro Acosta | foto© motogp.com

Pedro Acosta heeft zondag in Jerez ook de vierde Moto3 race van 2021 op zijn naam geschreven. De dit seizoen in de Moto3 klasse debuterende Spanjaard scoorde daarmee zijn derde overwinning op rij en vierde podiumklassering van het seizoen in evenveel races. Romano Fenati en Jeremy Alcoba passeerden achter de 16-jarige Spanjaard als tweede en derde de finish.

De Moto3 coureurs begonnen zondagochtend in Jerez om klokslag 11:00 uur aan hun vierde race van het seizoen, een spannende race waarin een grote groep van maar liefst veertien coureurs aan een lint op de finish af stormden. Nadat in de laatste bocht Deniz Oncu, Darryn Binder en Jaime Masia op podiumposities onderuit schoven was het Pedro Acosta die na tweeëntwintig ronden als winnaar de finish passeerde en daarmee zijn derde opeenvolgende zege en vierde opeenvolgende podiumfinish behaalde als debutant in de klasse.

Achter de revelatie van het seizoen eindigden Romano Fenati en Jeremy Alcoba – ondanks twee long lap penalty’s in deze race – als tweede en derde.

Achter de drie podiumfinishers passeerde Andrea Migno als vierde de zwart/wit geblokte vlag voor Ayumu Sasaki, Carlos Tatay, Jason Dupasquier en Niccolò Antonelli.

Xavier Artigas en Ryusei Yamanaka completeerden in deze race de top tien.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag en meer details van de zondag verreden warm-up sessies en races van de Gran Premio Red Bull de España verwijzen we jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter