Moto3: Fenati het snelst, Bendsneyder vijfde op vrijdagochtend op de Sachsenring

6
bendsneyder
Bo Bendsneyder

Bo Bendsneyder (foto credit: Nico Schneider)

#GermanGP – Romano Fenati heeft vrijdagochtend op het Sachsenring circuit de snelste tijd laten noteren tijdens de eerste vrije training. De Italiaan was het snelst voor Brad Binder en Enea Bastianini. Bo Bendsneyder sloot de eerste sessie op het Duitse circuit af met een verdienstelijke vijfde rondetijd.

Op een droog maar fris Sachsenring circuit openden de Moto3 coureur vrijdagochtend om 09.00 uur de GoPro Motorrad Grand Prix Deutschland met hun eerste vrije training.

Na een aarzelend begin met hier en daar nog een natte plek op het circuit waren er direct al een aantal crashes te bekennen waarna het even later zelfs ook nog opnieuw begon te regenen met als gevolg dat er na twintig minuten nog slechts drie coureurs actief waren op het circuit.

Na enige aarzeling en in de wetenschap dat de regen niet echt doorzette kwam met nog twintig minuten te gaan nagenoeg het hele veld weer naar buiten om hun training te hervatten.

Romano Fenati voerde op dat moment het veld aan gevolgd door Andrea Locatelli en Enea Bastianini terwijl Bo Bendsneyder de negende plaats bezette en Livio Loi als achttiende op de lijst vermeld stond.

De rondetijden gingen vervolgens in het resterende deel van de sessie in een rap tempo naar beneden. Lange tijd leek het erop dat Brad Binder met de snelste tijd aan de haal zou gaan maar in de slotfase was het toch weer Fenati die met een snelste ronde van 1’28.196 onder de tijd van de Zuid Afrikaan wist te duiken en de eerste sessie van het weekend als snelste afsloot.

Binder noteerde achter de Italiaan de tweede tijd gevolgd door Bastianini en Jorge Martin die de eerste helft van de sessie moest missen vanwege een technisch probleem aan zijn Mahindra.

Bo Bendsneyder sloot de sessie af met een verdienstelijke vijfde rondetijd. De Red Bull KTM Ajo coureur kende een uitstekende sessie, was nagenoeg de hele training binnen de top tien te vinden om met nog een kleine tien minuten te gaan naar de tweede tijd op de lijst te komen achter zijn toen nog bovenaan de lijst staande teamgenoot Binder.

Andrea Migno liet de zesde tijd noteren voor Andrea Locatelli, Francesco Bagnaia, Gabriel Rodrigo en John McPhee.

RW RacingGP coureur Livio Loi sloot deze eerste vrije training af met de dertiende rondetijd.