Moto3 pole Gran Premi Monster Energy de Catalunya voor Gabriel Rodrigo

525
gabriel-rodrigo
Gabriel Rodrigo | foto© motogp.com

Gabriel Rodrigo vertrekt zondag op Circuit de Barcelona – Catalunya vanaf de Moto3 pole tijdens de Gran Premi Monster Energy de Catalunya. De Indonesian Gresini Racing Moto3 coureur was zaterdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie voor zijn teamgenoot Jeremy Alcoba en Niccolò Antonelli.

De kwalificatiereeks van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya werd zaterdagmiddag op Circuit de Barcelona – Catalunya geopend door de Moto3 coureurs. Nadat John McPhee, Xavier Artigas, Jaume Masia en Riccardo Rossi zich op het laatste moment nog via Q1 hadden weten te plaatsen voor Q2 begonnen achttien coureur aan de beslissende kwalificatie waarin de beste startplaatsen verdeeld werden voor de zondag te verrijden race.

In Q2 was het Gabriel Rodrigo die met een snelste ronde van 1’47.597 de pole voor zich opeiste. De Indonesian Racing Gresini Moto3 coureur nam zijn teamgenoot Jeremy Alcoba mee in zijn slipstream met als resultaat een 1-2 voor het Italiaanse team.

Niccolò Antonelli kwalificeerde zich als derde voor Stefano Nepa, Izan Guevara, John McPhee en Darryn Binder.

Tatsuki Suzuki, Jaume Masia en Riccardo Rossi completeerden in deze kwalificatie de top tien.

Pedro Acosta, de huidige leider in de tussenstand van het kampioenschap kende een teleurstellende kwalificatie. De Red Bull KTM Ajo Moto3 coureur wist zich slechts als vijfentwintigste te kwalificeren voor de zevende wedstrijd van het seizoen.

Let op: Zondag is er een gewijzigd tijdschema, de Moto3 race zal hierdoor niet zoals gebruikelijk om 11:00 uur van start gaan maar pas om 11:20 uur.

Racesport Liveblog
Voor meer informatie en details van deze en andere sessie gedurende de tweede dag van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zaterdag.

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter