Moto3 Test Jerez: Aron Canet het snelst op donderdag

110
Aron Canet | foto© Sterilgarda Max Racing Team

Aron Canet heeft donderdag tijdens de tweede dag van de gecombineerde Moto2 & Moto3 test in Jerez de snelste rondetijd laten noteren van de 29 aanwezige Moto3 coureurs. De dit jaar in de kleuren van Max Biaggi’s Sterilgarda Max Racing Team rijdende Spanjaard was het snelst voor Jaume Masia en Tony Arbolino.

Donderdag om 10:00 uur waren het de Moto3 coureurs die de tweede testdag op het Circuito de Jerez – Angel Nieto openden met hun eerste sessie van de dag. Gezien de nog frisse temperaturen en aanzienlijk meer wind dan tijdens de eerste dag was het in de beginfase nog niet heel erg druk op de baan. Uiteindelijk kwamen op twee na alle van de negenentwintig aanwezige coureurs wel in actie – alleen het Kömmerling Gresini Moto3 duo Gabriel Rodrigo en Riccardo Rossi bleven binnen.Met een rondetijd van 1’46.489 was het Jaume Masia die na afloop van deze eerste sessie de lijst aanvoerde gevolgd door Sergio Garcia, Tony Arbolino, Dennis Foggia en Ayumu Sasaki.

Tijdens de tweede sessie was het opvallend dat opnieuw niet alle coureurs in actie kwamen of een rondetijd achter hun naam kregen. Het waren Niccolo Antonelli – crash in zijn eerste ronde – Tony Arbolino, Romano Fenati en Tom Booth-Amos die na afloop van deze sessie onderaan de lijst bungelden. Aron Canet was in deze sessie met een rondetijd van 1’46.455 het snelst en tevens een fractie sneller dan de snelste rondetijd uit de eerste sessie. Alonso Lopez, Albert Arenas, Masia en Garcia completeerden in deze sessie de top vijf.

Tijdens de derde en afsluitende sessie van de dag bleken de snelste rondetijden opnieuw buiten bereik. Of dit de reden was dat opnieuw een drietal coureurs – het Estrella Galicia 0,0 duo Lopez en Garcia en Kazuki Masaki – binnen bleef is niet bekend.

Met een snelste rondetijd van 1’46.530 was het dit keer Arbolino die het rapst was en na afloop de lijst aanvoerde voor Lorenzo Dalla Porta, Marcos Raminez, Masia en Canet.

Samengestelde lijst dag 2
Met zijn in de tweede sessie gereden rondetijd van 1’46.455 was het Canet die de tweede dag als snelste Moto3 coureur afsloot voor Masia, Arbolino, Dalla Porta en Raminez.

De zesde rondetijd werd donderdag gereden door Lopez, Sasaki, Foggia, Ai Ogura en Antonelli die ondanks zijn pech de top tien op deze tweede dag completeerde.

Samengestelde lijst na twee dagen
Arbolino blijft met zijn snelste gereden rondetijd van de eerste dag voorlopig nog het snelst voor Garcia, Rodrigo, Dalla Porta en Canet.

Vrijdag komen de Moto3 coureurs nogmaals drie keer in actie tijdens de derde en afsluitende testdag.

 

Handige links Moto2 & Moto3 Test Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App