Moto3 Test Jerez: Jaume Masia het snelst ondanks zware crash

387
jaume-masia
Jaume Masia - archief foto

Jaume Masia heeft vrijdag tijdens de derde en afsluitende testdag in Jerez de snelste Moto3 rondetijd op de klok weten te zetten. Lang kon de Bester Capital Dubai coureur echter niet genieten van zijn succes, even later kwam hij namelijk hard ten val met een lelijke blessure tot gevolg. Romani Fenati en Lorenzo Dalla Porta sloten de test af als tweede en derde.

Net als voor de Moto2 coureurs stonden er vrijdag ook voor de Moto3 coureurs drie lange sessie op het programma. Veel teams hielden het echter na twee sessie voor gezien en besloten net als veel Moto2 teams – mede vanwege het beperkt aantal beschikbare banden – vroegtijdig in te pakken.Aangezien de omstandigheden tijdens de derde en afsluitende testdag beter waren dan de voorgaande twee dagen wisten veel coureurs vrijdag hun snelste rondetijd te noteren. Jaume Masia was uiteindelijk met een snelste ronde van 1’45.241 het snelst. De Spanjaard reed deze tijd al in de eerste sessie van de dag. Lang duurde de vreugde echter niet want even later ging het flink mis, de Bester Captital Dubai coureur kwam namelijk hard ten val waarbij hij niet ongeschonden uit de strijd kwam. Masia brak namelijk drie vingers en een voet waardoor hij zo goed als zeker de start van het seizoen in Qatar zal moeten missen. De Spanjaard zal zo snel als mogelijk overgebracht worden naar Barcelona waar hij komende dinsdag een operatie zal moeten ondergaan. Na deze operatie zal er meer bekend zijn over het herstel maar de kans dat hij zondag 10 maart in Qatar aan de start zal staan tijdens de eerste Moto3 race van het seizoen lijkt zeer twijfelachtig.

Achter Masia noteerde Romano Fenati vrijdag de tweede rondetijd van de dag voor Lorenzo Dalla Porta, Tony Arbolino en Andrea Migno.

De zesde rondetijd werd vrijdag gereden door Aron Canet gevolgd door Albert Arenas, Marcos Raminez en de Japanners Ayumu Sasaki en Tatsuki Suzuki.

Samengestelde lijst na drie dagen
Aangezien bovengenoemde tien coureurs allen hun snelste rondetijd tijdens de derde en afsluitende dag op de klok wisten te zetten is deze lijst een kopie van de reeds genoemde coureurs.

 

Handige links Moto2 & Moto3 Test Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App