Moto3: Video: Tweede kampioenschap voor Schouten in Nederlands Moto3 feestje

74

De gecombineerde race van de Britse Motostar en de ONK Moto3 klasse is uitgedraaid op een Nederlands feestje. Drie thuisrijders wisten het podium te behalen en als kers op de taart wist winnaar Bryan Schouten zijn tweede Nederlandse titel veilig te stellen.

Schouten begon de race in een zetel. Niet alleen mocht hij vanaf de pole vertrekken, maar hij had ook een riante voorsprong van 35 punten op Jerry van de Bunt opgebouwd. Het zou dus raar moeten lopen als de Dutch Racing Team rijder zijn titel niet zou kunnen prolongeren met nog twee wedstrijden te gaan.&nbsp; <p>&nbsp; </p> <p>De polesitter maakte een bliksemstart en dook onbedreigd de Haarbocht in. Het duurde niet lang voordat hij gezelschap kreeg van de Britse Kyle Ryde en zijn Nederlandse concurrenten Ernst Dubbink en Jerry van de Bunt. De achtervolgers waren echter drukker bezig met elkaar uit de tent te vechten dan om de leider in de wedstrijd te achterhalen.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p> </p> <p>Door de strubbelingen die achter zijn rug plaats vonden wist Schouten langzaam maar zeker een gat te slaan. Op het hoogtepunt had de jongeman uit Zevenbergen een voorsprong van 7 seconden opgebouwd. Zijn leiding in de wedstrijd, en daarmee zijn kampioenschap, kwamen niet meer in gevaar.&nbsp;</p>

<p>Noemenswaardige uitvallers waren Bradley Ray, die zich op de eerste rij had gekwalificeerd, en Ernst Dubbink. De Honda coureur deed lang mee voor de podiumplaatsen, maar moest zich drie ronden voor het einde van de wedstrijd terug trekken.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p>Deze strijd voor de twee overgebleven podiumplaatsen werd uiteindelijk uitgevochten door Thomas van Leeuwen, Scott Deroue, Ryde, Van de Bunt en Henning Flathaug. De heldhaftige mannen op de kleine machientjes gaven elkaar geen strobreed toe en in elke bocht veranderde de stand.&nbsp;</p> <p><br /> </p> <p>Na een rondenlang gevecht bleek de KTM van Van Leeuwen het meeste over te hebben. Met het 125cc tweetaktmachientje wist Van Leeuwen om Scott Deroue op achterstand te houden. Deroue wist op zijn beurt in een spannende race naar de streep de Brit Ryde net achter zich te houden en Jerry van de Bunt zag zijn titelkansen vervliegen met een vijfde plaats in de race.</p> <p><br /> </p> <iframe width="468" height="263" src="http://www.youtube.com/embed/udATnpP3JV0?rel=0" frameborder="0"></iframe> <p><br /> </p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FONK%2FMoto3%2Ftweede-kampioenschap-voor-schouten-in-nederlands-moto3-feestje%2Ftabid%2F81%2FiNews_ID%2F30926%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>