Lucas Mahias zal komend weekend in Valencia zijn debuut maken als coureur in de FIM MotoE World Cup. De World Supersport coureur vervangt de nog steeds geblesseerde Niki Tuuli binnen het Ajo MotoE Team.

Leek het 2019 seizoen onlangs na de laatste FIM Supersport Championship wedstrijd  in Qatar al voorbij voor Lucas Mahias, niets in minder waar want komend weekend zal de Fransman nogmaals in actie komen tijdens de negentiende en afsluitende Grand Prix van het seizoen in Valencia. De Kawasaki Puccetti Racing coureur is door het Ajo MotoE Team ingeschreven als vervanger van de nog steeds geblesseerde Niki Tuuli.

De Fin is nog steeds onvoldoende hersteld van zijn eerder dit seizoen, in september tijdens MotoE race in Misano, opgelopen linkerpols- en dijbeenblessure en derhalve nog niet in staat om te rijden.

Lucas Mahias: “Het is moeilijk om een specifiek doel te stellen voor dit weekend, want ik ken de motor en ook het kampioenschap niet en het is moeilijk om te weten wat mijn potentieel zal zijn. Ik zal tijdens de trainingen en kwalificaties maximaal 20 ronden hebben gereden met een E-bike, dus ik kan mezelf niet vergelijken met de andere rivalen die meer ervaring hebben dan ik. Maar als coureur wil ik altijd winnen als ik meedoe aan een wedstrijd, dus mijn doel is om vooraan te staan. Ik vind het Valencia-circuit leuk en ik heb er al eerder gereden. Ik denk dat het een goed circuit zal zijn voor de MotoE, want het is niet zo’n lang circuit, vergelijkbaar met b.v. de Sachsenring.”

Het allereerste FIM MotoE World Cup seizoen wordt dit weekend afgesloten met een dubbele race. De vijfde MotoE-wedstrijd van het jaar begint zaterdag om 16.15 uur en vervolgens begint de zesde en laatste race op zondag om 10.05 uur – beide wedstrijden zullen over zeven ronden worden betwist.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App