MotoGP: 20e plaats Henk van de Lagemaat na eenzame race

56

MotoGP: 20e plaats Henk van de Lagemaat na eenzame race

Katja Poensgen baalt na het missen van haar GP-kwalificatie Na twee keer een 19e plaats bij de eerste 2 GPÕs van dit seizoen in Suzuka en Welkom, behaalde Dark Dog Honda coureur Henk van de Lagemaat in het zinderend hete Zuid-Spaanse Jerez een 20e plaats. ÒDat lijkt qua uitslag misschien een klein stapje terug, gezien het feit dat Jerez voor mij een mŽŽr bekende baan was dan de GPÕs in Japan en Zuid Afrika waar ik nooit eerder was geweest, maar we zijn qua motor- en frame-afstelling zeker een stap vooruit gegaan. Dat komt weliswaar niet in de einduitslag naar voren, maar de achterstand die er op de concurrentie was is toch wel verkleind. We bouwen stapsgewijs op en liggen op schema, hoewel ik wel gehoopt had in de race de strijd aan te kunnen gaan met mannen als Smrz en Molina. Dat kwam er niet van, waarna ik me in de extreme hitte op uitrijden en constante tijden heb geconcentreerdÓ, meldde Van de Lagemaat na de 26 ronden tellende uitputtingsslag. Teammaat Katja Poensgen baalde stevig van het feit dat ze voor het eerst in 19 GPÕs de kwalificatie-tijd mistte. ÒIk greep 0,3 seconde naast de 107% kwalificatielimiet. Het is mijn eigen schuld, want ik heb voor de 1e tijdtraining op vrijdag te veel ineens willen veranderen. Ik moest en zou het proberen, en zie daar. Hier baal ik stevig van, maar je mag gerust stellen dat ik er ook veel van geleerd hebÓ, aldus de 26-jarige Duitse.