MotoGP debutant Takaaki Nakagami verrast met 10e tijd in Buriram

31
nakagami
30 - Takaaki Nakagami, LCR Honda Idemitsu, Japan

Takaaki Nakagami is dit seizoen één van de debutanten in de MotoGP klasse. De Japanner liet de afgelopen drie dagen in Buriram zien een snelle leerling te zijn. De LCR Honda Idemitsu coureur sloot de test namelijk af als snelste MotoGP Rookie en een keurige tiende rondetijd.

Takaaki Nakagami vormt dit seizoen samen met Tom Lüthi, Franco Morbidelli, Xavier Simeon en waarschijnlijk Hafizh Syahrin (als de Maleisiër deze week bevestigd wordt als de vervanger van Jonas Folger binnen het Monster Yamaha Tech3 Team) het vijftal dat hun debuut maakt in de koningsklasse.

Was de LCR Honda Idemitsu coureur onlangs tijdens de eerste Official MotoGP Test in Sepang met de vijftiende rondetijd al de best geklasseerde MotoGP Rookie, de afgelopen drie dagen in Buriram liet de Japanner opnieuw zien dat hij zich snel thuisvoelt in de MotoGP categorie.

Nakagami zag zijn naam na afloop van de drie MotoGP testdagen op het voor iedereen nieuwe Chang International Circuit – het Thaise circuit waar in oktober van dit jaar de Thaise Grand Prix verreden wordt – terug op de tiende plaats op de tijdlijst. Een uitstekende prestatie van de LCR Honda coureur die met zijn snelste rondetijd slechts 0,675 seconde prijs hoefde te geven op de snelste man Dani Pedrosa.

Takaaki Nakagami, LCR Honda Idemitsu, snelste ronde 1’30.456 (P10): “Ik ben erg blij met het resultaat tijdens deze drie testdagen, met name met de rondetijd en positie. We hebben veel de afgelopen drie dagen samen met het team veel kunnen verbeteren aan de machine – we leren elkaar steeds beter kennen. Ik wil het LCR Honda IDEMITSU Team bedanken omdat ik erg blij ben met de progressie die we geboekt hebben deze dagen. Om voor het eerst in de top tien te eindigen is erg goed maar er is in Qatar nog veel werk te verrichten. We zullen zien wat er gebeurt, maar ik hoop dat we het op deze goede manier voort kunnen zetten. Ik ga er van uit dat het daar een ook goede test zal zijn voor het seizoen van start gaat.”

 

Handige links Official MotoGP Test Buriram:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag