MotoGP en WorldSBK in 2021 naar Lombok in Indonesië

537

Dorna en ITDC hebben middels een officieel persbericht bekendgemaakt dat men een overeenkomst heeft getekend om zowel voor het MotoGP als ook het WorldSBK een evenement te organiseren op het eiland Lombok in Indonesië.

Dorna, de exclusieve houder van commerciële en televisierechten voor ‘s werelds grootste motorsportkampioenschappen, en ITDC, Indonesië’s grootste geïntegreerde toeristische ontwikkelaar en exploitant, hebben bekend gemaakt dan men twee afzonderlijke Promoter contracten heeft getekend; namelijk één voor het FIM Road Racing World Championship Grand Prix, beter bekend als het MotoGP wereldkampioenschap, en eentje voor het FIM Superbike World Championship.Carmelo Ezpeleta, CEO van DORNA en Abdulbar M. Mansoer, CEO van ITDC ondertekenden op 28 januari jongstleden de overeenkomsten in het kantoor van DORNA in Madrid.

De overeenkomsten bevestigen dat Indonesië in 2021 zowel de MotoGP als ook het MOTUL FIM Superbike World Championship zal verwelkomen op het eiland Lombok

Carmelo Ezpeleta: “Wat een uniek project zal dit zijn, met een stedelijk circuit van wereldklasse in een land waar de MotoGP zo’n grote aanhang heeft. Indonesië is voor ons een belangrijke markt met een aanzienlijk percentage motorsportfans die hier wonen en de MotoGP-sfeer zal nog sterker worden als het circuit eenmaal voltooid is. Door Lombok op te nemen in de WorldSBK-kalender wordt dit aanbod ook aantrekkelijker voor lokale fans die gedurende het jaar twee WK evenementen in het gebied mogen verwelkomen.”

Abdulbar M. Mansoer: “We zijn zeer verheugd om samen te werken met Dorna en zijn verheugd om motorsport-evenementen van wereldklasse in Indonesië en de Mandalika in Lombok te mogen verwelkomen.

 

Beide partijen zullen te zijner tijd aanvullende verklaringen afleggen.