MotoGP ook in 2021 in Nederland weer te LIVE volgen via Eurosport

10376
eurosport
Peter Bom (l) en Frank Weeink (r) | foto© Alvin Van Wunnik

Discovery Benelux beschikt ook in 2021 over de MotoGP uitzendrechten voor Nederland en Vlaanderen. De Nederlandse en Vlaamse motorsportfans kunnen hierdoor alle actie tijdens de Grand Prix weekenden ook komend seizoen LIVE blijven volgen via Eurosport.

Eurosport Discovery Benelux blijft ook in 2021 de MotoGP uitzendingen via Eurosport verzorgen in Nederland en Vlaanderen. Behalve de races van de MotoGP, de koningsklasse van de motorsport, zijn ook vrije trainingen, kwalificaties en warm-up sessies komend seizoenen in Nederland en Vlaanderen weer exclusief te volgen via de Eurosport-platformen. Hetzelfde geldt voor de Moto2 en de Moto3 klasse.

Naast de TV-uitzendingen op Eurosport worden de trainingen en races ook gestreamd via Discovery Plus, de opvolger van de Eurosportplayer. Hier zijn zeven (live) bonusfeeds, met onder meer 360-onboard-beelden, live bike tracking en live timing beschikbaar.

Het commentaar tijdens de Grand Prix weekenden wordt net als de afgelopen seizoenen verzorgd door Frank Weeink en Peter Bom (MotoGP) terwijl Diederick de Vries en Patrick van den Goorbergh de lichtere categorieën (Moto2 en Moto3) voor hun rekening nemen.

Presentatie

Orla Chennaoui.

De Britse presentatrice Orla Chennaoui is dit seizoen nieuw binnen het Eurosport MotoGP team, zij zal bij de MotoGP-uitzendingen op Eurosport de presentatie van de Nederlandse uitzendingen op zich gaan nemen.

In de afgelopen tijd was Chennaoui vooral presentatrice bij wielrennen voor Eurosport, maar onlangs maakte Discovery Benelux bekend dat ze een bredere rol binnen de sportzender krijgt, waaronder dat van ‘host’ bij de Nederlandse MotoGP-uitzendingen. De Noord-Ierse Orla Chennaoui (41) heeft een zéér ruime achtergrond in televisie en sportverslaggeving. Ze spreekt naast Engels ook Frans, Duits, Italiaans, Portugees en Spaans en woont in Amsterdam.

Opvallend bij de keuze voor Chennaoui is wel dat zij geen Nederlands spreekt en de presentatie zal verzorgen in het Engels.

Start van het seizoen
De start van het 2021 MotoGP-seizoen 2021 staat gepland in het weekend van 26 t/m 28 maart op het Losail International Circuit in Qatar.

Handige links Barwa Grand Prix of Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – weekend

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter