Na eerder deze week al een test te hebben afgewerkt op het circuit van Brno reisde het KTM MotoGP Factory Racing Team direct door naar Jerez voor de volgende test ter voorbereiding op haar debuut in het seizoen 2017 in de koningsklasse.

Het KTM MotoGP Factory Racing Team kent momenteel drukke tijden. De Oostenrijkse motorenfabrikant werkt een druk testprogramma af om de KTM RC16 machine verder door te kunnen ontwikkelen en om komend seizoen goed beslagen ten ijs te komen tijdens het debuut in de koningsklasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Zo kwam het KTM MotoGP Factory Racing Team afgelopen donderdag en vrijdag in Jerez  in actie waar deze keer Mika Kallio en Randy de Puniet het testwerk voor hun rekening namen. In tegenstelling tot de eerste test dit jaar in Jerez (februari) trof men het nu met het weer en kon men onder ideale omstandigheden het testprogramma afwerken.

Mika Kallio (KTM MotoGP testcoureur):

“De test van afgelopen week in Brno en deze test hier in Jerez waren heel productief voor het team. Als rijder ben ik heel erg tevreden met de vooruitgang die we hebben weten te boeken en waaraan we samen zo hard gewerkt hebben. De motor gedraagt zich op het circuit steeds meer hoe ik het graag zou willen. Het was de afgelopen maanden niet heel erg makkelijk om grote stappen te maken, daarom is heel belangrijk dat de rondetijden er nu op beginnen te lijken. Dit is natuurlijk ook goed voor de motivatie binnen het team. Ik denk dat deze stap precies op het juiste moment is gekomen, helemaal als we binnenkort voor het eerst samen met de reguliere MotoGP teams gaan testen.”

Randy de Puniet (KTM MotoGP testcoureur):

“Het is al weer even geleden sinds ik op deze machine gereden heb tijdens mijn eerste test in Brno eind april. Het team heeft in deze periode geweldig werk geleverd en de motorfiets is heel erg verbeterd, zowel het blok, chassis als ook de elektronica zijn duidelijk meer doorontwikkeld. Daarnaast hebben we hier ook nog de nodige verbeteringen weten te vinden, iets dat resulteerde in goede rondetijden. Voor mij was dit de beste test tot nu toe. Ik heb beide dagen genoten op de motor en ik ben klaar voor Aragon, het circuit waar ik mogelijk voor het eerst weer zal rijden tijdens een volgende test.”

Het KTM MotoGP Factory Racing Team zal nu eerst terugkeren naar de thuisbasis in het Oostenrijkse Munderfing waarna men af zal reizen naar Italië voor de volgende test op een nieuw circuit en met opnieuw een nieuwe testcoureur.