MotoGP teams in Misano voor gezamenlijke privé-test

366
miguel-oliveira
Miguel Oliveira - Misano World Circuit | foto© motogp.com

Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus wordt er door verschillende MotoGP coureurs weer gezamenlijk getest. Plaats van handeling is het Misano World Circuit Marco Simoncelli, het circuit waar in september een tweetal Grand Prix weekenden op het programma staan.

Dinsdagochtend gingen in Misano de lichten op groen voor een driedaagse MotoGP privé-test. Zes coureurs van de zogenaamde MotoGP teams zonder testbeperkingen (Aprilia en KTM) aangevuld met Ducati MotoGP testcoureur Michelle Pirro en Suzuki MotoGP testcoureur Sylvain Guintoli zijn aanwezig om gezamenlijk hun eerste testkilometers te maken sinds de COVID-19 pandemie.

Voor Aprilia zijn Bradley Smith en Aleix Espargaró aanwezig terwijl KTM dinsdagochtend aan de test begon met Brad Binder, Miguel Oliveira en Iker Lecuona. Pol Espargaró, die onlangs al in actie kwam tijdens een test op de Red Bull Ring, zal naar verwachting later tijdens deze test nog in actie komen op het Misano World Circuit.

De fabriekscoureurs van Honda, Yamaha en Suzuki zijn nog niet gerechtigd om te testen, zij moeten zoals in het reglement is vastgelegd wachten op de eerste officiële MotoGP test, een test die woensdag 15 juli – enkele dagen voorafgaand aan de eerste Grand Prix op de hernieuwde 2020 MotoGP kalender – op het programma staat in Jerez de la Frontera.

Naast het testverbod voor de fabrieksteam kampen met name Honda en Yamaha nog met de problematiek dat hun Japanse engineers nog niet vanuit Japan naar Europa mogen reizen. Honda anticipeert hier vooralsnog op door op de Twin Ring Motegi de nodige testkilometers te maken met de Honda RC213V bemand door een Japanse testcoureur. Saillant detail; tijdens deze test maakte Takaaki Nakagami de nodige testkilometers op de Honda World Superbike machine waarmee Alvaro Bautista en Leon Haslam momenteel uitkomen in het FIM Superbike World Championship. Een voorteken?

Ondanks dat ze niet in Misano aanwezig zijn zitten ook o.a. Maverick Viñales, Valentino Rossi, Fabio Quartararo, Franco Morbidelli momenteel niet stil, zij trainen sinds enige tijd op diverse circuits in Europa, weliswaar niet op hun reguliere MotoGP machines maar op een snelle straatversie van de fabrikant waar men in dienst is.

WorldSBK
Naast de genoemde MotoGP coureurs komen deze week ook verschillende World Superbike coureurs in actie tijdens de privé-test in Misano. Zo zullen o.a. Jonathan Rea, Alex Lowes, Scott Redding, Chaz Davies en Leon Camier er hun eerste gezamenlijke testkilometers maken sinds de uitbraak van het coronavirus.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App