MotoGP Test Portimâo: Michele Pirro het snelst op donderdag

384
Michele Pirro - Portimâo | foto© motogp.com

Slechts een zestal coureurs kwamen er donderdag tijdens de tweede en afsluitende MotoGP testdag nog in actie op Autódromo Internacional do Algarve. Het was Michele Pirro die het snelst was voor Stefan Bradl en Sylvain Guintoli.

Terwijl het grootste deel van de coureurs die woensdag tijdens de eerste dag in actie kwamen al onderweg waren naar Le Mans en de tweede testdag op het Portugese circuit lieten schieten was het donderdag Michele Pirro die het snelst was. De Ducati Team testcoureur zette een snelste rondetijd op de klok van 1’40.435 op de klok en was daarmee het snelst tijdens de tweede dag voor Stefan Bradl, Sylvain Guintoli, Lorenzo Savadori, Dani Pedrosa en de na negen maanden voor het eerst weer op een MotoGP machine rijdende Jorge Lorenzo.

Na de middag zagen we nog slecht vier coureurs hun ronden rijden. Guintoli kwam niet meer in actie terwijl ook Bradl het vroegtijdig voor gezien hield en zich na de lunch opmaakte voor zijn reis naar Le Mans waar hij dit weekend opnieuw als vervanger in actie komt van de nog steeds geblesseerde Marc Marquez binnen het Repsol Honda Team.

De snelste rondetijd van deze tweedaagse MotoGP Test bleef in handen van Aleix Espargaró, de Spanjaard noteerde tijdens de eerste dag een snelste ronde van 1’40.170.

Volledige uitslagen MotoGP Test Portimâo donderdag: Sessie 1: Ochtend | Sessie 2: Middag

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App