MotoGP wildcard voor Cal Crutchlow tijdens Japanse Grand Prix

3403
cal-crutchlow
Cal Crutchlow - Valencia 2022

Cal Crutchlow zal in oktober met een wildcard aan de start verschijnen tijdens de Japanse Grand Prix. De Yamaha MotoGP testcoureur keert hiermee voor het eerst weer terug als wedstrijdcoureur in de koningsklasse sinds zijn invalbeurten voor Andrea Dovizioso eind 2022.

Cal Crutchlow trok zich na het seizoen 2020 terug als vaste coureur in de MotoGP klasse. De Brit is sindsdien als MotoGP testcoureur in dienst van Yamaha en laat zich sindsdien nog incidenteel zien in de MotoGP paddock als vervangend- of als wildcard coureur. In 2022 keerde de drievoudig MotoGP winnaar weliswaar nog zes Grand Prix weekend terug als vervangend coureur voor destijds vroegtijdig gestopte Andrea Dovizioso binnen het toenmalige WithU Yamaha RNF MotoGP Team maar in 2023 hebben we tijdens de eerste acht Grand Prix weekenden nog weinig vernomen.

Daar komt verandering is zo heeft Yamaha-teamdirecteur Massimo Meregalli laten weten aan onze collega’s van Motorsport-Total.com.

Massimo Meregalli: “We zijn erg blij met het werk dat Cal voor ons verricht. We hebben inmiddels al besloten dat Cal dit jaar met een wildcard deel zal nemen in Motegi. Deze wildcard staat inmiddels vast en ik hoop dat er nog een tweede wildcard optreden van hem komt in 2023. Daarnaast zijn we druk bezig om het aantal trainingsdagen in Europa te verhogen.”

Het wildcard optreden van Crutchlow geeft Yamaha de mogelijkheid om extra data te verzamelen met het oog op het 2024 MotoGP seizoen. Yamaha staat momenteel op de laatste plaats in de tussenstand van de constructeurs kampioenschap, zeven punten achter het eveneens worstelende Honda.

Of Crutchlow ook in 2024 nog in dienst zal zijn als Yamaha MotoGP testcoureur is op dit moment nog niet bekend. De Brit zijn huidige MotoGP testcontract bij Yamaha loopt namelijk aan het einde van dit jaar af.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.