Het zat Marcel Dondorff tijdens de eerste trainingsdag voor de EK-race in Assen niet mee. Tijdens de eerste training op donderdag leek het even voorspoedig te gaan, want de 250cc-coureur uit Beilen wist de vijfde tijd op de klokken te zetten. Dat was een regelrechte verrassing. Maar naar mate de training vorderde begon de motor slechter te lopen. Die vijfde tijd bleef evenwel staan.

ÒWanneer ik vanuit een bocht wilde optrekken, haperde de machine en het duurde even voor ik weer snelheid kon maken. Aanvankelijk viel dat probleem mee, maar hoe verder de training vorderde hoe slechter de machine ging
lopenÓ, zei de coureur na zijn eerste training.

Die training werd in de stromende regen verreden en dat was bij de tweede training niet anders. Ook die verliep lang niet naar wens. ÒHet was hetzelfde euvelÓ, aldus Marcel Dondorff, die tijdens die tweede oefensessie de pits binnen kwam om een sproeier te laten wisselen. Maar ook dat hielp niet. Daar waar andere coureurs hun tijden van de eerste training ruim wisten te verbeteren, kwam Yamaharijder Dondorff daar niet aan toe.

Het had tot gevolg, dat Marcel fors zakte in de trainingsranglijst en na twee trainingen op de 48-ste plaats staat. Monteur Hendrik van der Veen weet ook niet waar hij het mankement moet zoeken. ÒIk zal de machine uit elkaar
halen en ik hoop het euvel te kunnen vindenÓ, zegt hij.

Vrijdag heeft Marcel Dondorff opnieuw twee trainingen, waarvan de laatste beslissend is voor de kwalificatie voor de race. De coureur heeft laten weten er alles aan te zullen doen om zich toch te kwalificeren.