Het IDM heeft zaterdag tijdens de finaleronde van het 2020 seizoen in Hockenheim de voorlopige IDM-kalender voor 2021 bekendgemaakt. De Duitsers zijn daarmee het eerste kampioenschap die haar voorlopige plannen voor komend seizoen presenteert.

Normaalgesproken zien we rond deze tijd van het jaar regelmatig een voorlopige kalender voorbijkomen voor het jaar erop. Vanwege de uitbraak van het coronavirus en de daarbij behorende beperkingen is het op dit gebied nog heel erg rustig, sterker nog we hebben er tot op heden nog niet eentje mogen ontvangen.

Motor Presse Stuttgart, de promotor van het IDM, heeft het echter aangedurfd om zaterdagavond tijdens het IDM finale weekend in Hockenheim een eerste voorlopige kalender voor 2021 te presenteren.

IDM seriemanager Normann Broy: “We geven met het presenteren van een eerste voorlopige kalender alle verantwoordelijke organisaties, teams en coureurs de kans om zich voor te bereiden op het 2021 IDM seizoen en verwachten weer sterke internationale startvelden. Het seizoen dat dit weekend ten einde komt heeft aangetoond dat het IDM een zeer hoge status heeft. We willen de sport versterken en het imago van de serie verder ontwikkelen. De grote populariteit, vooral tijdens de corona-crisis, heeft ons veel wind in de rug gegeven.”

Voorlopige 2021 IDM-kalender:

  • 30.04-02.05: Eurospeedway Lausitzring – alle categorieën
  • Mei 2021: ADAC Sachsenring Classic – SBK1000
  • 20.05-23.05: Speedweek Oschersleben – SBK1000, SSP/STK600, SSP300
  • 18.06.-20.06: Autodrom Most (CZ) – alle categorieën
  • 16.07.-18.07: Truckrace-GP Nürburgring – SBK1000
  • 23.07.-25.07: Schleizer Dreieck – alle categorieën
  • 13.08.-15.08: TT Circuit Assen (NL) – alle categorieën
  • 27.08.-29.08: Red Bull Ring (Oostenrijk) – alle categorieën
  • 24.09.-26.09: Hockenheimring – alle categorieën

 

Handige links IDM Hockenheim 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App