Motorsport legende Phil Read kijkt uit naar Motor GP Eext

410

De Britse motorsport legende Phil Read is de speciale gast op de zeventiende editie van de Motor GP in het Drentse brinkdorp Eext. Het thema voor de Motor GP in 2016 is: ‘Amici di MV Agusta’, wat zoveel betekent als vrienden van MV Agusta. Het Italiaanse merk MV Agusta kent een rijke motorsport geschiedenis met vele wereldtitels in allerlei verschillende klassen. Absolute grootverdiener van wereldtitels is de Italiaan Giacomo Agostini die met in totaal 15 stuks, waarvan 13 keer op een MV, de ranglijst aanvoert. De laatste wereldkampioen op een MV Agusta in de 500 cc klasse was echter Phil Read, hij won de titel in 1973 en 1974.

Prince of Speed
Phil Read is de meest succesvolle nog in leven zijnde Britse motorcoureur. Hij won in totaal 8 wereldtitels in verschillende klassen en op verschillende motormerken. Geboren op 1 januari 1939  en op zestien jarige leeftijd begonnen aan zijn eerste wedstrijd op een race motor. Groot geworden op Yamaha stapte Read vervolgens over op de legendarische rood/grijze machines uit Italië. Op het merk MV Agusta reed hij naar 2 wereldtitels in de koningsklasse. De laatste titels op een viertakt motorfiets voordat het tweetakt tijdperk zijn intrede deed. Door zijn imposante carrière en uitbundige privé leven kreeg de uit Luton afkomstige Brit de bijnaam Prince of Speed.

Motor GP Eext op 21 augustus
Op een steenworp afstand van het TT circuit van Assen ligt het circuit de Ossenring in Eext. Phil Read zal het hele weekend, vanaf vrijdag avond, in Eext aanwezig zijn. Op de zaterdag zal hij de officiële openingshandeling verrichten en er is een meet and Greet. Zondag 21 augustus rijdt Read meerdere keren mee in een speciale MV Agusta parade. Om vervolgens maandag het vliegtuig vanaf Eelde te pakken en naar het Eiland Man te vertrekken.

Foto sessie in Dijon Frankrijk
Op het circuit van Dijon Prenois in het hart van Frankrijk nam Phil Read ruim de tijd voor een speciale foto sessie voor de GP Eext, samen met een tweetal prachtige en originele MV Agusta motoren uit de stal van de  Italiaanse verzamelaar Elli. De organisatie en de vrijwilligers van de Motor GP Eext zien er naar uit om deze legende te verwelkomen op 20 en 21 augustus. Read krijgt gezelschap van onder andere de MV Agusta Owners Club Benelux en vele andere MV eigenaren uit binnen- en buitenland.

Voor alle informatie omtrent de Historische Motor GP Eext kunt u facebook, twitter en de website raadplegen. www.gpeext.nl