Motorsportschool: 2 racekampioenschappen voor beginners en experts

van-zon-sprint-series
Van Zon Sprint Series | foto© actiefoto.be

Of je nu een ervaren rijder bent die op zoek is naar een individueel kampioenschap om in uit te blinken of een meer beginnende racer die plezier wil hebben met vrienden in een uithoudingskampioenschap, je bent bij Motorsportschool aan het juiste adres. Hier vind je alle nodige informatie over de twee raceseries die Motorsportschool Zolder organiseert en de professionele race-activiteiten van Motorsportschool Zolder met het Van Zon BMW Team.

 Na een jaarlijkse winterstop komt het circuit seizoen eindelijk weer in zicht. Niet enkel voor cursusdagen of vrij rijden maar ook voor de twee racekampioenschappen is de start in zicht. In 2021 organiseert Motorsportschool zowel de Van Zon Sprint Series als het Short Endurance kampioenschap.

Omdat elke racer welkom is, zijn er verschillende formats. Hou jij van sprint racen? Schrijf je dan in voor de Van Zon Sprint Series en strijd voor de titel tijdens 4 manches in Zolder en 1 in Croix-en-Ternois. Elke manche bestaat uit 2 sprint races van 9 ronden en naast de onderscheiding tussen een Superbike (+600cc) en een Supersport (tot 600cc) klasse, is er ook nog een Cup en een Supercup klasse. Het verschil zit in de startprocedure, de ervaring van de deelnemers en de nodige licentie. Alle races op Circuit Zolder worden gereden zonder DB-killer.

Ben jij op zoek naar een uithoudingskampioenschap om samen met je vrienden een team te kunnen vormen? Ontdek dan het Short Endurance kampioenschap dat bestaat uit 3 races van 2 uur en 1 race van 4 uur. De 2-uur race wordt gereden in teams van 2 rijders terwijl er voor de 4-uur race een 3e rijder aan het team toegevoegd kan worden. Alle races vinden plaats op Circuit Zolder en net zoals bij de Van Zon Sprint Series worden alle races op Circuit Zolder gereden zonder geluidsbeperking.

Binnen de Short Endurance zijn er 2 hoofdgroepen; open kampioenschap en regionaal kampioenschap. Inschrijven of meer informatie over alle klasses vindt u in het reglement op de website: www.motorsportschool-racing.com 

Agenda Motorsportschool Racing:

  • Donderdag 22 april – Short Endurance (2u)
  • Donderdag 20 mei – Van Zon Sprint Series (Zolder)
  • Donderdag 3 juni – Short Endurance (4u)
  • Zaterdag 19 juni – Van Zon Sprint Series (Zolder)
  • Donderdag 22 juli – Van Zon Sprint Series (Zolder)
  • Donderdag 26 augustus – Short Endurance (2u)
  • Donderdag 2 september – Van Zon Sprint Series (Zolder)
  • Donderdag 16 september – Short Endurance (2u)