Motorsportschool Zolder: Een speciale circuitdag voor Twins, 300cc & licentiehouders

1199
wim-van-den-broeck
Wim van den Broeck | foto© actiefoto.be

In 2020 heeft Motorsportschool een nieuwe formule getest: een circuitdag met een exclusieve groep voor coureurs die racen en zoeken naar ideale trainingsomstandigheden. De groep wordt beperkt tot 35 rijders, en alle deelnemers zijn competitierijders. Ideaal om goede rondetijden neer te zetten en aan de afstelling te werken.

Gezien het grote succes heeft Motorsportschool Zolder dit opnieuw gelanceerd in 2021 met een nieuwe aanvulling namelijk een aparte groep exclusief voor 300cc en Twin motoren. Voor deze motoren zijn de trainingsmogelijkheden eerder beperkt. Deze groep geeft deze rijders niet alleen de kans om te rijden op een open uitlaat dag, maar ze worden ook omgeven door rijders met eenzelfde motorfiets. Een 300cc of twin kan je moeilijk tussen al die 1000cc motoren plaatsen vanwege het snelheidsverschil.

En wat vonden de coureurs ervan?

Nicky de Wit: “Het was aangenaam om in een groep te rijden waarin iederen ongeveer hetzelfde tempo rijdt en de baan redelijk vrij was”.

Yves Bollaerts: “Het is belanglrijk om goed te kunnen trainen en dit jaar op een goede manier te starten”

Vincent Van Melderen: “Dit smaakt naar meer, het is een heel goed idee, het zou vaker gedaan moeten worden, het is een ideale training voor de races!

2020 Belgian en BeNeLux Superbike Kampioen, Yan Ancia: “Ik doe geen gewone trackdays meer, dit nieuwe concept is de ideale manier om je seizoen mee te starten. Het is veiliger want het is minder druk op de baan en ook minder tijdsverschil en risico’s.”

De combinatie van licentie groep & 300cc-Twin groep was ook een unieke opportuniteit voor coureurs als Nicky de Wit en Sander Claessen om met hun twee motoren dezelfde dag kunnen trainen. Beide coureurs gaan in 2021 in de Superbike en Supertwin/Stocktwin klasse meedoen.

Nicky de Wit: “Het was een unieke kans om met de twee motoren te kunnen rijden en bij elk het tempo te kunnen zoeken.”

De groep voor 300cc en Twin motoren werd ook verwelkomd door zowel coureurs als mede ook coaches. Zo waren o.a. Loris – en Barry Veneman maar ook Jurgen – en Zonta van den Goorbergh naar Zolder afgereisd.

Barry Veneman: “Het is een ideale mogelijkheid om goed te trainen. We hebben niet zoveel mogelijkheden om zo’n trainingsdag te hebben. Ik hoop dat er meer in de toekomst zullen zijn. Er is minder stress want de motoren hebben ongeveer hetzelfde vermogen en dat is beter om goed te kunnen trainen. Als je met een 300cc of een twin motor rijdt en er zijn geen 600 of 1000cc is het ook nog eens een stuk veiliger”

Een volgende trainingsdag met hetzelfde schema is nu gepland op 17 juni aanstaande. Deze dag vindt plaats net voor de races meetellend voor het Belgisch kampioenschap dat gehouden wordt op 19 juni in Zolder.

Maar niet getreurd racefans, we hoeven niet wachten tot juni voor de eerste race. Al op 22 april vindt de eerste wedstrijddag plaats op Zolder. Schrijf je nu in voor deze Short Endurance wedstrijd via de website: www.motorsporschool.be.

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter