Motul Dutch Round: Naast Camier ook Gagne niet van start (audio)

33
jake-gagne
Jake Gagne | foto© Honda Racing

Opnieuw tegenslag voor het Nederlandse Red Bull Honda World Superbike Team. Nadat het in Nieuwleusen gevestigde team het tijdens hun thuiswedstrijd in Assen al moest stellen zonder Leon Camier moet ook de Amerikaan Jake Gagne de eerste World Superbike wedstrijd van het weekend aan zich voorbij laten schieten.

Hoeveel pech kun je hebben, dat zullen ze zich bij het door Ten Kate Racing gerunde Red Bull Honda World Superbike Team zich inmiddels ongetwijfeld afvragen. Nadat een week geleden in Aragon Leon Camier een blessure opliep – de Brit kwam tijdens de eerste wedstrijd van het weekend zwaar ten val waarbij hij diverse blessures opliep die hem minimaal vijf weken langs de kant houden – verschijnt men dit weekend in Assen aan de start met alleen de Amerikaan Jake Gagne.

Tot overmaat van ramp kwam Gagne vrijdag tijdens de tweede vrije training op het TT Circuit Assen op hoge snelheid ten val. Ondanks dat Gagne per ambulance overgebracht werd naar het medical centre bleken zijn verwondingen mee te vallen – een gekneusde heup een een diepe wond aan zijn elleboog – en werd hij zaterdagochtend fit bevonden om de rest van het weekend te mogen deelnemen.

 

Tijdens de vierde vrije training bleek de pijn echter dusdanig dat het team inmiddels heeft besloten om Gagne in ieder geval de rest van de zaterdag langs de kant te houden. De Amerikaan zal hierdoor de kwalificatie en de eerste wedstrijd sowieso gaan missen.

Of Gagne zondag tijdens de tweede wedstrijd van het weekend wel in actie zal komen is momenteel nog onzeker. We spraken zaterdagochtend met teammanager Kervin Bos en vroegen hem om een reactie. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink.

 

Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Toegangsprijzen & informatie TT Circuit Assen
Openbaar vervoer WK Superbikes
Weersverwachting Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag