Motul Thai Round: Chaz Davies weet weer wat winnen is

72
davies
Chaz Davies - Buriram | foto© Ducati Corse

Chaz Davies wist zondag op het Chang International Circuit de tweede WorldSBK race van het weekend op zijn naam te schrijven. Een speciale race aldus de Ducati coureur, die volgens eigen zeggen in Buriram vaker in de grindbak lag dan dat hij een race volledig uitreed.

Nadat Chaz Davies tijdens het openingsweekend op het Phillip Island Grand Prix Circuit een derde plaats en een DNF te hebben scoorde, hij zaterdag tijdens de eerste wedstrijd in Buriram opnieuw als derde finishte was het zondagmiddag in Thailand raak.  De Britse Ducati coureur won zijn eerste wedstrijd van het seizoen, en dat op het circuit waar hij het naar eigen zeggen ieder jaar moeilijk had.

Davies was bij de start van de race zondagmiddag meteen goed weg. Zat vervolgens in de beginfase aan het wiel van de aan de leiding rijdende Nederlander Michael van der Mark. In de zevende ronde wist de Ducati coureur de leiding over te nemen. Van der Mark bleef vervolgens nog even aan zijn wiel hangen om later zijn meerdere te moeten herkennen en de Brit ronde na ronde iets weg zien te rijden.

Het was voor Davies vervolgens voldoende om zijn eerste zege van 2018 – en zijn 28e uit zijn carrière – te scoren.

Chaz Davies, Aruba.it Racing – Ducati (P1): “Dit was een speciale race. Op Buriram hebben we het tot nu toe ieder jaar moeilijk gehad; ik heb hier vaker in de grindbak gelegen dan een race uitgereden denk ik. Het was een erg moeilijk proces om hier in een winnende positie te komen. Maar eerlijk gezegd kan ik mijn team niet genoeg bedanken. Ze hebben me zo’n goed pakket gegeven voor deze tweede race, de Ducati werkte erg goed – we verbeterden ons een stap ten opzichte van zaterdag en het was precies waar ik om gevraagd had na de eerste race. Hierdoor kon ik constanter zijn en me beter aanpassen aan de motor. Het is super om hier eindelijk te kunnen winnen.”

 

Handige links Motul Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag