Aron Canet heeft zondagochtend de zeer spectaculaire Moto3 race van de Motul TT Assen op zijn naam weten te schrijven. Bo Bendsneyder crashte in de laatste bocht in de laatste ronde en kwam als tiende over de lijn, alleen is hij gediskwalificeerd aangezien hij niet in contact met zijn motor over de lijn kwam. 

Jorge Martin had kopstart en ging vanaf de eerste ronde aan de leiding. Bo Bendsneyder kwam ook goed weg en zat gelijk op de tweede positie. De Nederlander zorgde er vervolgens voor dat Martin niet weg kon komen, maar moest tegelijkertijd de Honda’s van Mir, Fenati, Suzuki, Norrodin en Danilo achter zich houden.

Vroege valpartijen waren er voor Fabio Di Giannantonio, Enea Bastianini en Ryan van de Lagemaat in de Geert Timmer chicane.

Martin crashte in de vijfde ronde bijna in de Haarbocht waardoor hij wijd ging en Bendsneyder de leiding overnam. Dit duurde niet lang aangezien Romano Fenati even later voorbij ging aan de Nederlander. De groep werd door de diverse positiewisselingen groter en bestond in het tweede deel van de race uit maar liefst twaalf coureurs.

In de zestiende ronde werd Bendsneyder aangetikt door Tatsuki Suzuki in de Strubben en zakte daardoor terug naar de twaalfde plaats.

Met vijf ronden te gaan ter hoogte van de Ramshoek kwam Martin in contact met Fenati en raakte daardoor buiten de baan. De Spanjaard moest achteraan het groepje aansluiten. In de laatste ronden was het een felle strijd tussen alle coureurs in de kopgroep en werden er in iedere bocht scherpe inhaalacties uitgevoerd.

In de laatste ronde was het Fenati die als eerste richting de GT ging, maar Aron Canet ging de Italiaan voorbij en kwam zo als eerste over de finish. John McPhee wist als derde over de streep te komen voor Martin, Danilo, Ramirez, Rodrigo, Suzuki en Mir.

Bo Bendsneyder kwam in de laatste sector van het circuit sterk naar voren en kwam als vijfde de GT uit. Echter werd de Nederlander aangetikt door Rodrigo en kwam ten val op start-finish. Aangezien Bendsneyder niet meer op de motor zat toen hij over de lijn kwam is zijn finish niet geldig en werd hij zoals de reglementen voorschrijven niet in de uit de uitslag opgenomen. Onder luid applaus van het publiek op de hoofdtribune verliet een teleurgestelde Bendsneyder de baan.

Van de Lagemaat bleef verder ongedeerd, maar de Nederlander vond het vanzelfsprekend erg jammer dat zijn race zo vroeg ten einde kwam.

Bendsneyder’s teamgenoot Niccolò Antonelli verscheen niet aan de start. De Italiaan had teveel last van zijn schouderblessure die hij opliep tijdens een valpartij op zaterdag.

 

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag sfeer

Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Fotoverslag zondag