Motul TT Assen: Bastianini topt half-natte FP1 Moto3

10

Enea Bastianini (fotocredit: Jan Timmerman – JTS fotografie)

Enea Bastianini heeft in de eerste vrije training voor de Moto3 klasse de snelste tijd gezet. De training begon droog, maar een lichte regenbui zorgde ervoor dat de vroege tijden niet verbeterd werden. Niccolo Antonelli zette de tweede tijd en Aron Canet was derde. Livio Loi kwam tot plaats acht en Bo Bendsneyder niet verder dan de 31e positie.

De meeste coureurs reden slechts een paar ronden voordat een lichte regenbui het asfalt dermate nat maakte dat rijden op slicks niet meer mogelijk was. Bo Bendsneyder kwam in de beginfase pas laat op de baan en zette slechts vier ronden op de klok. Hierbij kwam hij niet verder dan plaats 31.

De moeilijke omstandigheden zorgden ook voor een aantal valpartijen. Zo gingen Andrea Migno, Aron Canet en Gabriel Rodrigo tegen het asfalt. Alle coureurs kwam hier zonder kleerscheuren vanaf en de grootste schade was op te maken aan de machine van Canet. De Spanjaard noteerde wel de derde trainingstijd.

Achter de top drie zijn Fabio Quartararo, Joan Mir, Andrea Locatelli en Brad Binder te vinden. Livio Loi reed wel zeven ronden en kwam daarbij tot de achtste tijd. Romano Fenati en Francesco Bagnaia maken de top tien vol.