Motul TT Assen: Bo Bendsneyder (P13) en Jasper Iwema (P14) over hun kwalificatiedag

3776
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© Racesport.nl

Bo Bendsneyder (Moto2) en Jasper Iwema (MotoE) wisten zich zaterdag op het TT Circuit Assen als dertiende en veertiende te kwalificeren voor de zondag te verrijden races van de Motul TT Assen. Beide heren wisten zich ten opzichte van de eerste dag te verbeteren en kijken dan ook uit naar de wedstrijd.

Onderstaand de reacties van zowel de MotoE als ook de Moto2 coureur na afloop van de kwalificatiedag.Bo Bendsneyder (P13): “Het was echt een positieve dag voor het team. Gisteren had ik veel problemen, maar vandaag hebben we een grote verbetering doorgevoerd. Ik wil het team bedanken, want ze hebben geweldig werk geleverd door me een motor te geven die mij zoveel vertrouwen geeft. Vanochtend waren we al snel. We misten net Q1, maar we reden een goed tempo. We moesten door Q1, maar ik heb geweldige tijden neergezet. De grip was goed, maar Q2 was moeilijker. Zelfs met dit resultaat staan we P13. Dat is niet van het doel dat de top tien is, maar we willen natuurlijk meer. We gaan aan de slag om nog meer te verbeteren. Ons tempo is niet slecht, dus daar ben ik blij om. Laten we er zondag een goede race van maken.”

Jasper Iwema (P14): “Deze dag was weliswaar beter dan gisteren, maar het ging nog steeds erg moeizaam. We blijven problemen houden om op hoge snelheid van richting te kunnen veranderen. We mogen morgen vanaf P14 starten, maar daar hadden we wel een beetje geluk bij. De grootste uitdaging blijft zitten in de motor en mijzelf. Daar kan ik zelf wat aan doen en de motor ook. Het karakter van deze baan in combinatie met mijn verbeterpunten en de motor van 260kg maken het een uitdaging om hier snel progressie te maken. Maar we blijven er vertrouwen in houden dat we morgen nog een flinke stap kunnen maken!”

Racesport.nl Liveblog
Voor meer informatie en details van de sessies gedurende de tweede dag van de 90e Motul TT Assen verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zaterdag.

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – Donderdag
Fotoverslag – Vrijdag
Fotoverslag – Zaterdag
Fotoverslag – Zondag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter