Valentino Rossi heeft de 87e TT van Assen gewonnen, Danilo Petrucci pakte zijn tweede podiumplaats van het seizoen en Andrea Dovizioso pakte met zijn vijfde plaats de leiding in het wereldkampioenschap. Daarnaast deden Marc Marquez met een derde plaats en Cal Crutchlow met een vierde plaats belangrijke zaken voor de titelstrijd.

Lees hieronder de reacties van de hoofdrolspelers na afloop van de MotoGP race van de Motul TT Assen.

 

Valentino Rossi – Movistar Yamaha MotoGP Team – 1e
“Ik ben heel blij met dit resultaat op dit belangrijke moment in het kampioenschap. Het was een fantastisch gevecht met Zarco, Petrucci en Marquez en dat was een ontzettend mooie emotie! Het WK is nu helemaal open en met Sachensenring volgende week voor de deur kon het niet op een beter moment kunnen komen. Min 10e overwinning op mijn favoriete baan is iets heel speciaals. De race was heel moeilijk en vooral de bandenkeuze was voor iedereen lastig. Niemand had een goed vergelijk kunnen maken. Uiteindelijk paste de harde band het beste bij de Yamaha en helemaal in deze omstandigheden hield die zich goed. Dat was vooraf totaal niet zeker, maar het bleek toch de goede keus. Ik zat net in een lekker ritme toen het begon te regenen en dan kun je eigenlijk vanaf nul beginnen. Ik wist dat Petrucci sterk is in deze omstandigheden en dus kneep ik hem wel. De laatste ronden waren ongelofelijk. Het nieuwe chassis werkte goed voor me en zorgde dat ik de bochten veel sneller in kon gaan. In de laatste bocht hield ik een strakke lijn aan en ik wist dat je met een MotoGP machine niet genoeg kon accelereren om te passeren, dus ik was vol zelfvertrouwen. Het WK is nu weer helemaal open en hopelijk kan ik in Duitsland opnieuw een mooi resultaat neer zetten.”

Danilo Petrucci – Pramac Ducati – 2e
“Ik ben blij met het resultaat en de constante resultaten die we de afgelopen races hebben laten zien. In de kwalificatie was ik al de hele tijd de beste en werd ik net tweede en dat gebeurde nu weer. Ik voelde me heel goed in de wedstrijd en in de laatste ronden hield ik het gas dicht om achter Valentino te blijven zitten. Ik had snelheid over om in de laatste bocht een actie in te zetten. Helaas kwam ik eerste Hector Barbera op mijn lijn tegen en een paar bochten later Alex Rins. Die reed zo erg op de lijn dat we samen bijna crashten. Er werden in beide gevallen ook geen blauwe vlaggen gezwaaid en dat maakte de situatie erg gevaarlijk. Hoe dan ook hebben we een goede race gereden en ben ik blij met mijn tweede positie. Tijdens de race zagen we witte vlaggen om de motoren te wisselen, maar op mijn vizier kon ik geen regen zien. Alleen een paar kleine druppen, maar het circuit was verder droog. Ik heb dan ook geen moment gedacht aan wisselen van machine.”

Marc Marquez – Repsol Honda Team – 3e
“Het hele weekend zag ik wel dat Yamaha op dit circuit een streepje voor had en aangezien ik geen stabiliteit in de motor kon vinden was ik zeer tevreden met mijn plaats op de startgrid. Het podium halen was het doel en dat is gelukt, al maakte de regen het wel erg moeilijk. Ik had veel momentjes en kon niet zo hard pushen als Rossi en Petrucci. Ook omdat ik weet, dat ik mezelf niet nog een crash kan veroorloven. De laatste ronde in het gevecht met Crutchlow en Dovizioso had ik het echter erg naar mijn zin, erg leuk! We nemen 16 punten mee naar Duitsland, een baan waar ik altijd goed ben. We staan daarbij elf punten achter de leider en dat hadden we niet gedacht. We weten dat we nog veel kunnen verbeteren en daar gaan we hard aan werken.”

Cal Crutchlow – LCR Racing Team – 4e
“Ik ben blij om te zijn gefinisht, en helemaal om vierde te zijn gefinisht. Mijn wedstrijdritme in de wedstrijd was wat teleurstellend want ik had een probleem met mijn voorband waardoor ik niet zo hard kon pushen als ik wilde. Ik had toch het gevoel dat we een goed resultaat neer konden zetten, dus bleef ik strijden. Ik had een slechte start en dat hield me erg tegen. Dat heeft me waarschijnlijk het podium en misschien wel de overwinning gekost want het tempo vooraan lag niet heel hoog. Nadat het begon te regenen hield ik mijn hoofd koel, maar ik maakte een fout door Marquez en Dovizioso in mijn kaarten te laten kijken. Ik ging te vroeg aan en had moeten wachten op de laatste ronde. Nu volgde Marquez me gewoon en hij sloeg toe in de op één na laatste bocht. Er was niets dat ik kon doen. Het was desondanks een heel leuk gevecht en alle credits gaan uit naar mijn team.”

Andrea Dovizioso – Ducati Team – 5e
“In het begin van de race miste ik wat in mijn rijstijl om de stap naar de voorste groep te kunnen maken. Toen ik achter Maverick Vinales kwam kon ik kijken hoe hij de lijnen reed, om daar wat van te leren. Hij viel, maar ik had aan een ronde genoeg om een andere lijn te vinden die me veel sneller maakte. Ik kon Vinales trouwens maar net ontwijken en ik had echt geluk dat ik hem niet raakte en zelf crashte. Ik kon mijn weg vervolgen en daarna was ik de snelste man op de baan. Ik reed een gat van vier seconden dicht op de leiders en dat gaf een heel goed gevoel. Ik haalde al snel een paar coureurs in, maar kwam Rossi niet voorbij. Hij reed heel sterk, remde laat en heel agressief. Toen het ging regenen maakte ik een klein foutje en daarna koos ik voor de veiligheid en de punten. Het gevecht met Marquez en Crutchlow was gekkenwerk en ik had niet het goede gevoel om grote risico’s te nemen. Nu neem ik elf punten mee naar Duitsland terwijl Assen een moeilijk circuit voor ons was. De snelheid in de race heeft me veel vertrouwen gegeven, alsof ik alles aankan. Ik denk nog niet aan de titel, ondanks dat ik nu bovenaan sta. Het belangrijkste is elke training en elke race proberen te winnen en dan komt de titel vanzelf.”

 

 

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag sfeer

Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Fotoverslag zondag