MTM Kawasaki in 2024 met Loris Veneman en Mirko Gennai

2870
loris-veneman
Loris Veneman | foto© Randy van Maasdijk

Loris Veneman zal in 2024 voor het tweede seizoen op rij in de kleuren van het Belgische MTM Kawasaki actief zijn in het FIM Supersport 300 World Championship. Na het vertrek van wereldkampioen Jeffrey Buis bij het team krijgt de coureur uit Dalfsen het komende seizoen de Italiaan Mirko Gennai als teamgenoot.

Het MTM Kawasaki Team is al een aantal jaren een vaste waarde binnen het FIM Supersport World Championship. Het Belgische team wist al vele successen te behalen, zo wist het team het afgelopen seizoen zowel de rijderstitel met Jeffrey Buis in de wacht te slepen, werd de teamwereldtitel binnengehaald en wist Loris Veneman het afgelopen seizoen ook nog eens af te sluiten als Rookie of the Year.Het team onder leiding van Ludo Van Der Veken verlengde het contract met Veneman die in 2024 dus aan zijn tweede seizoen in dienst van het team zal beginnen maar moest na het vertrek van Jeffrey Buis – de coureur uit Steenwijkerwold stapt met de nummer 1 plaat op zak over naar KTM – op zoek naar een passende vervanger. Deze heeft men inmiddels gevonden zo maakte het team middels een officieel persbericht bekend. De 20-jarige Italiaan Mirko Gennai komt in 2024 namelijk het team versterken.

Loris Veneman
Na een zeer sterk debuutseizoen in de klasse begint Veneman aan zijn tweede jaar met het duidelijke doel om één van de topcoureurs te worden, nadat hij in zijn eerste jaar in het World Supersport 300-kampioenschap een race won en een podium scoorde. De jonge Nederlander maakte een indrukwekkende groei door tijdens het seizoen en werd één van de snelste coureurs in het laatste deel van het seizoen, waarin hij zijn teamgenoot Buis bijstond in zijn titelstrijd en het team aan zijn vierde teamtitel hielp.

Mirko Gennai
Daarnaast begint Gennai in 2024 aan zijn eerste jaar bij MTM Kawasaki, want de 20-jarige Italiaan stapt na 4 jaar over van zijn vorige team en merk en gaat bij MTM Kawasaki aan de slag. De Italiaan is één van de meest ervaren coureurs in de categorie, met 60 starts, 4 overwinningen en 10 podiumplaatsen. Gennai begint in 2024 aan zijn vijfde seizoen als vaste coureur in het FIM Supersport 300 Championship.

Loris Veneman: “Ik ben erg blij dat ik ook in het seizoen van 2024 bij MTM Kawasaki aan het stuur van de Kawasaki Ninja 400 mag zitten. Ik heb dit jaar veel geleerd en ik wil me constant blijven verbeteren door goed samen te werken met het team, zoals we dit seizoen al hebben gedaan. Mijn doel is om in de winter veel te trainen en waar mogelijk ook races in andere competities te rijden om op deze manier in 2024 zo goed als mogelijk voorbereid aan de start te kunnen staan. Mijn doel is om komend seizoen een constante frontrunner te zijn. Ik heb een heel goed gevoel bij het team, we zijn sterk en ik wil het hele MTM Kawasaki Team bedanken dat ze me nog een jaar het vertrouwen geven, evenals Kawasaki voor de steun, mijn familie, sponsors en partners”

Mirko Gennai: “Ik ben ontzettend blij dat ik aan een nieuw avontuur in het groen kan beginnen. Na vier jaar vond ik dat het tijd was om te veranderen en een nieuwe weg in te slaan met een meervoudig wereldkampioenschap team als MTM Kawasaki. Ik ben erg gemotiveerd om bij het beste team van de categorie te horen en dit zal me zeker extra motiveren om het kampioenschap op de beste manier te beginnen. Ik zal me zoals altijd 110% geven en ik ben ervan overtuigd dat ik in 2024 zeer competitief zal zijn. Ik wil het team en Ludo bedanken voor het vertrouwen dat ze me geven en voor deze geweldige kans, Kawasaki Europe en Kawasaki Italië voor de steun en al mijn sponsors. Tot volgend jaar.”

Ludo Van Der Veken: “Ik ben erg blij om Loris Veneman voor nog een seizoen terug te kunnen verwelkomen en om Mirko Gennai in ons team te introduceren. Het was een makkelijke keuze om Loris te bevestigen, we hadden een heel sterk rookie-seizoen samen, we werken graag met hem en we zouden niet blijer kunnen zijn om deze weg samen door te zetten. Ik heb het gevoel dat hij nog veel kan verbeteren ten opzichte van dit jaar, hij is jong maar heeft al de juiste snelheid laten zien met een overwinning en een podium en we willen volgend jaar voor meer gaan. Ik heb ook veel vertrouwen in Mirko Gennai. Ik heb altijd van zijn houding en manier van racen gehouden, hij is agressief en geeft altijd alles tijdens de races, precies het soort rijder dat ik zoek voor mijn team. Hij is nog jong maar heeft veel ervaring en ik kan niet wachten om hem op onze Kawasaki 400 te zien. Ik wil al onze sponsors en in het bijzonder Kawasaki Europe bedanken voor hun steun.”

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’