De Franse wildcard coureur Alan Muel vertrekt zondag in Magny Cours vanaf de pole in de WorldSSP 300 klasse. Muel was het snelst in de natte kwalificatie voor Paolo Grassia en Mika Perez. Nederlander Robert Schotman kwalificeerde zich als vierde.

De WorldSSP 300 coureurs stonden zaterdagochtend in Magny Cours voor een moeilijke opgave, zonder nog een meter onder de natte omstandigheden gereden te hebben stonden er meteen de twee Superpole kwalificaties op het programma op een kletsnatte baan.

Superpole 1
In deze sessie waren er meteen dan ook een groot aantal crashes te zien. Onder de moeilijke omstandigheden waren het Alan Muel en Manuel Bastianelli die de snelste twee tijden op de klok wisten te zetten en zich alsnog kwalificeerden voor Superpole 2.

Ruben Doorakkers noteerde de twintigste rondetijd en kwalificeerde zich daarmee als dertigste voor de wedstrijd.

Superpole 2
Ook in deze sessie zagen we een van de favorieten onderuit schuiven. Zo kwam Marc Garcia al meteen ten val even later gevolgd door Daniel Valle. Beiden konden hun machine oppakken en hun training vervolgen. Garcia ging volgens de regels meteen naar binnen om zijn machine te laten checken, Valle daarentegen reed door waarna hij even later de zwarte vlag kreeg en alsnog zijn sessie moest afbreken.

In het tweede deel van deze sessie ging ook Borja Sanchez nog onderuit waardoor alle drie Halcourier Racing coureurs kennis maakten met het asfalt.

Op de baan was het de Franse wildcard coureur Muel – die zich via Superpole 1 alsnog had weten te plaatsen en daardoor meer ronden had kunnen rijden op de natte baan – die met een snelste ronde van 2’16.866 de pole voor zich opeiste.

Achter de Fransman kwalificeerde Paolo Grassia zich als tweede gevolgd door Mika Perez en de Nederlander Robert Schotman. De coureur uit Dordrecht leek in de laatste ronde nog voor een verrassing te gaan zorgen door in de eerste twee sectoren onder de op dat moment snelste tijd te duiken, een iets minder tweede deel van deze laatste ronde zorgde ervoor dat er geen verbetering meer inzat en de vierde startplaats zijn deel werd.

Enzo de la Vega kwalificeerde zich als vijfde voor Sanchez en Scott Deroue die daarmee zorgde voor de tweede Nederlander binnen de top zeven.

Bastianelli, Jacopo Facco en Alfonso Coppola kwalificeerden zich als laatste drie binnen de top tien.

De gecrashte Carcia en Valle zetten geen tijd op de klok in deze sessie en moest hierdoor genoegen nemen met de elfde en twaalfde startplaats.

De WorldSSP 300 wedstrijd in Magny Cours gaat zondagmiddag om 14:20 uur van start.

 

Handige links Pirelli French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s