Het Mugello Circuit heeft de op het circuit aanwezige medische apparatuur beschikbaar gesteld en overgedragen aan een tweetal regionale ziekenhuizen. De overvolle ziekenhuizen in Toscane kampen met een gebrek aan apparatuur en personeel om de corona-crisis het hoofd te kunnen bieden.

Ziekenhuizen in Italië zijn momenteel overbelast als gevolg van de coronavirus pandemie, met 2655 besmette personen die zich momenteel op de intensive care bevinden. Nadat eerder al enkele MotoGP-sterren – waaronder VR46, het bedrijf van Valentino Rossi – een financiële bijdrage leverden ten gunste van een aantal lokale ziekenhuizen heeft nu ook het Mugello-circuit haar hulp aangeboden door de op het circuit aanwezige apparatuur beschikbaar te stellen aan een aantal nabij gelegen ziekenhuizen.

Twee beademingsapparaten, twee vitale gegevensmonitoren en vier monitor/defibrillator-eenheden werden overgedragen aan de medische diensten in Toscane. Hiermee konden de intensive care units van het “Ospedale del Mugello” in Borgo San Lorenzo en de universiteitskliniek “Careggi” in Florence worden ondersteund.

Paolo Poli, Managing Director van het Mugello Circuit: “In deze moeilijke tijd moeten we allemaal naar één enkel doel toewerken en onmiddellijk kunnen reageren op de noodsituatie. Het ter beschikking stellen van de op ons circuit aanwezige medische apparatuur is een klein gebaar ter ondersteuning van al het medisch personeel dat momenteel een buitengewone bijdrage levert aan het bewaken van onze gezondheid.”

Het bekende en historische Mugello Circuit is eigendom van het Italiaanse Fiat concern.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App