MV Agusta en het Forward Racing Team: ‘Romano Fenati exit’

343
romano-fenati
Forward Racing teambaas Giovanni Cuzari (l) en Romano Fenati (r) | foto© Forward Racing

MV Agusta en het Forward Racing Team hebben maandagmiddag middels een officieel persbericht bevestigd dat Romano Fenati definitief geen deel meer uit zal maken van hun gezamenlijke project. Dit naar aanleiding van het ongewenste gedrag van de Italiaan zondag tijdens de Moto2 race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Het ernstige wangedrag van Romano Fenati zondagmiddag jegens Stefano Manzi tijdens de Moto2 race van de Gran Premio di San Marino e della Riviera di Rimini heeft opnieuw gevolgen voor de Italiaan. Na eerst middels een zwarte vlag uit de race te zijn gehaald, twee wedstrijden schorsing te hebben gekregen van de racedirectie, door zijn huidige Marinelli Snipers Team te zijn ontslagen hebben nu ook Forward Racing en MV Agusta – het team waar Fenati onlangs een contract tekende voor 2019 – van zich laten horen.Lees ook: Romano Fenati geschorst voor twee Grand Prix weekenden
Lees ook: Marinelli Snipers Team ontslaat Romano Fenati
Lees ook: Romano Fenati: ‘Mijn excuses aan de hele sportwereld’

MV Agusta, het Italiaanse motormerk dat in 2019 terug zal keren in het MotoGP wereldkampioenschap en door Forward Racing vertegenwoordigd zal worden in de Moto2 klasse, heeft besloten het onlangs getekende contract te verscheuren aangezien men Fenati niet meer als vertegenwoordiger van hun motormerk wenst.

De onlangs gesloten overeenkomst tussen het MV Agusta Reparto Corse Forward Racing Team en Fenati is dan ook per direct beëindigd.

Giovanni Castiglioni, CEO MV Agusta: “In al mijn jaren dat ik de sport volg heb ik nog nooit zo’n gevaarlijk gedrag gezien als dit. Een coureur die zo kan handelen kan nooit ons bedrijf en ons merk vertegenwoordigen. Daarom willen we niet dat hij de coureur is waarmee MV Agusta terugkeert in het wereldkampioenschap.”

Giovanni Cuzari, Forward Racing teameigenaar: “Na de schandelijke episode tussen Romano Fenati en Stefano Manzi is het voor het team onmogelijk om de geplande samenwerking met de coureur uit Ascoli voor het seizoen 2019 voort te zetten. Het gedrag van Fenati is onverenigbaar met de sportieve waarden van het Forward Racing Team en van MV Agusta. Om deze reden zijn we genoodzaakt om af te zien van ons project met Fenati, hoewel we daar bitter teleurgesteld over zijn. Onze sport is al uiterst gevaarlijk en elke handeling die de risico’s voor de coureurs verhoogt, is onaanvaardbaar. We kunnen dit soort gedrag van één van onze toekomstige coureurs dan ook niet accepteren.”

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App