MVR Racing in 2018 met Stange en Freyer in IDM Supersport 600

271
christian-stange
Christian Stange (44) - IDM Superstock 600 Assen 2016 | foto© Andreas Weinand

MVR Racing zal in 2018 met de Duitsers Christian Stange en Marco Freyer aan de start verschijnen in de Supersport 600 klasse van het Duitse IDM en het British Superbike kampioenschap. Dit nieuws heeft het Nederlandse team middels een bericht op haar Facebook pagina bekend gemaakt.

Na een zeer teleurstellend 2017 seizoen op sportief gebied in het Europees kampioenschap Supersport 600 heeft MVR Racing gedurende de wintermaanden zich beraden welke weg men dit seizoen zou slaan. Belangrijk was het om de negatieve ervaringen en sfeer van afgelopen seizoen kwijt te geraken om in 2018 weer sterk terug te komen op het door het team gewenste niveau. Er heeft veel overleg plaatsgevonden met potentiële rijders over de diverse kampioenschappen waaraan men kon gaan deelnemen.Uiteindelijk heeft deze beraadslaging er toe geleid om in 2018 te gaan deelnemen aan het IDM Supersport 600 kampioenschap en van start te gaan met een aantal wildcard optredens in de Supersport klasse van het British Superbike Championship. Als rijders zijn de ervaren Christian Stange en het jonge aanstormende talent Marco Freyer aangetrokken.

“De afgelopen maanden heeft MVR Racing hard gewerkt om weer een team op de been te krijgen die mee kan strijden om het kampioenschap,” aldus MVR Racing in het uitgebrachte persbericht. “Het is dan ook zeer spijtig dat kortgeleden een lokaal mediabericht over een mogelijk misdrijf, waarop op de bijgevoegde foto op de achtergrond onze trailer te zien was, er direct zonder verdere informatie-inwinning door de landelijke motorsport media gesuggereerd werd dat MVR Racing hierbij betrokken zou zijn. Dit leverde direct allerlei negatieve en veroordelende reacties op ten opzichte van ons team. Ondanks dat MVR Racing totaal geen betrokkenheid hierin had, was door deze negatieve “journalistieke” berichtgeving het kwaad al geschiedt en hebben we veel werk moeten verrichten om onze sponsoren gerust te stellen zodat we überhaupt in 2018 weer kunnen deelnemen aan een kampioenschap.”

Ondanks dit verwijt aan het adres van de landelijke media is MVR Racing trots om mee te kunnen delen dat men er dit jaar weer zal staan en er sterker dan tevoren klaar voor is om – met steun van haar sponsoren en fans – mee te strijden in het IDM kampioenschap.

MVR Racing bedankt in het bericht haar sponsoren en fans voor het vertrouwen en het feit dat men hun niet heeft laten vallen.

“Na regen komt zonneschijn en we zijn er klaar voor om dit jaar te gaan stralen om er een mooi en sportief jaar van te gaan maken waarbij het racen centraal staat, want daar gaat het ons uiteindelijk om.”

De eerste ronde van het IDM seizoen zal worden verreden van 27 t/m 29 april, plaats van handeling is de Motorsport Arena Oschersleben.